Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kohuvalmentajana viime vuonna tunnetun Penttisen suojatit luistelivat kärkeen: "Olen nyt superylpeä joukkueesta"

Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique johtaa aikuisten kilpailua pistein 75,43. Arkistokuva. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

Kaija Yliniemi / STT

Mirjami Penttisen valmentama Team Unique on kärjessä, kun suomalaiset muodostelmaluistelun kärkijoukkueet palasivat kisajäälle vuoden koronatauon jälkeen. Joukkueet tavoittelevat Helsingissä luisteltavassa ensimmäisessä SM-valintakilpailussa paikkoja maaliskuisiin SM-kisoihin Tampereelle.

Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique johtaa aikuisten kilpailua pistein 75,43, mutta Penttisen mukaan Merci-ohjelma oli "tavallinen harjoitussuoritus".

– Ohjelman musiikki on todella armoton hiljaisuudessaan. Siksi olen nyt superylpeä joukkueesta, sillä jäältä ei kuulunut juuri minkäänlaista luistinten ääntä. Joukkue piti suorituksensa tosi hyvin kasassa ja teki sen yhdessä, Penttinen korosti Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Penttisen valmentamat HSK:n seniorit ja juniorit lähtevät sunnuntain vapaaohjelmaan ykkössijalta.

– Olen rehellisesti sanoen 21 vuotta odottanut tällaista tulosta. Tiesin, että molemmat joukkueet ovat vahvoja ja hyviä, Penttinen kertoi.

Penttinen sai viime vuonna tottua kohuvalmentaja-titteliin, kun hänen valmennusmetodinsa joutuivat läpivalaisuun. Hänen seuransa HSK hyllytti hänet epäasiallisen käytöksen takia, ja Taitoluisteluliitto määräsi hänelle tammikuussa 2020 vuoden kilpailukiellon. Liitto ja seurajohtonsa uusinut HSK pääsivät myöhemmin sopuun, ja Penttinen on jatkanut valmentajana.

MM-kisat huhtikuussa

Viime kaudella muodostelmaluistelijoilta peruuntuivat MM-kisat ja SM-kisat koronaviruspandemian takia. Viikonloppuna Helsingissä kilpailtava SM-valintakilpailu on paluuta arkeen, ja keväällä odottavat arvokisat. Juniorien MM-kisat luistellaan maaliskuussa Itävallan Innsbruckissa ja aikuisten MM-kisat huhtikuussa Kanadan Hamiltonissa.

SM-valintakisassa Team Uniquen takana toisena on Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity (72,62 pistettä) ja kolmantena Helsingin Taitoluisteluklubin Helsinki Rockettes (71,30). Kaarin Dream Edges lähtee sunnuntain vapaaohjelmien päivään neljäntenä pistein 66,19 ja Espoo Synchronized Skatersia edustava Lumineers viidentenä pistein 62,93.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut