Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ruotsi jatkaa voitokkaasti jääkiekon EHT-turnausta – teinilupauksen "Zorro-maali" jäi Venäjän lohduksi

Ruotsin Gustaf Lindvall ja Venäjän Marat Khusnutdinov Euro Hockey turnausottelussa lauantaina Helsingissä. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

Ruotsin miesten jääkiekkomaajoukkue jatkoi voitokkaasti kauden ensimmäistä EHT-turnausta, kun Tre Kronor kukisti lauantain iltapäiväottelussa Venäjän maalein 4–2. Ruotsin tehomies oli kaksi maalia viimeistellyt Carl Klingberg.

Venäjä pelaa Helsingissä nuorella joukkueella, josta lauantaina erottui erityisesti 16-vuotias Matvei Mitshkov. Hän tasoitti pelin toisen erän alussa 1–1:een täysosumalla, jota uutistoimisto TT kuvaili elegantiksi Zorro-maaliksi. Suomessa tekotapa tunnetaan ilmaveivinä.

– Lähdimme hitaasti otteluun ja olimme pikkuisen passiivisia. Venäläiset tulivat otteluun hyvällä energialla. Heillä on nuori joukkue, jolla riittää näyttöhaluja, Ruotsin päävalmentaja Johan Garpenlöv kertoi yleisradioyhtiö SVT:lle.

Garpenlöv kiitteli maalirohmu Klingbergin, Anton Landerin ja Mathias Bromen ketjun suoritusta. Seurajoukkuetasolla sveitsiläistä Zugia edustava Klingberg teki 2–1- ja 4–2-maalit. Välissä Lander viimeisteli 3–2-johdon.

– Tuo on ketju, joka näyttää mallia, pelaa ehjästi ja ennen kaikkea tekee maaleja. Olen erittäin tyytyväinen heidän peliinsä, päävalmentaja sanoi.

Ruotsi ja Tshekki ottivat varaslähdön turnaukseen jo keskiviikkona, jolloin Ruotsi oli vahvempi Linköpingissä 4–1. Suomi peittosi seuraavana päivänä Helsingissä Venäjän 3–0, joten punakone on yskähdellyt ennen sunnuntain Tshekki-kohtaamista. Suomi voitti lauantain iltaottelussa Tshekin 4–2, joten Suomi ja Ruotsi ratkovat sunnuntain keskinäisessä kohtaamisessa turnausvoiton.

.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut