Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaihtomatka oli Turussa normaaliakin pidempi – toinen erä pilasi taas Naisleijonien pelin

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen murheelliset toiset erät saivat jatko-osan lauantaina, kun Kanada löylytti Naisleijonat Turussa maalein 8–0. Ahnein oli hyökkääjä Natalie Spooner, joka teki kolme maalia. Hän kasasi hattutempun jo ennen varsinaisen peliajan puoliväliä, kun avauserän johtomaalin jälkeen toisessa syntyi kaksi lisää.

Toisessa erässä Kanadalta maalin makuun pääsivät myös Melodie Daoust (1+2) ja Marie-Philip Poulin (2+0).

– Kanada oli parempi 8–0. Tuo on paras yhteenveto, Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen kiteytti TV5:n haastattelussa.

Toiset erät olivat Suomen ongelma jo loppukesän MM-kilpailuissa, jolloin peli sakkasi toistuvasti keskimmäisen 20-minuuttisen aikana. Toisen erän pitkä vaihtomatka näkyy Suomen pelissä pidentyneinä vaihtoina, joiden seurauksena väsyneet kentälliset sortuvat virheisiin. Tuolloin myös avauspelaaminen on ollut erityisen tukkoista.

Torstaina Helsingissä pelatussa maaottelussa Kanada teki toisessa erässä kaksi maalia ja voitti lopulta 4–2. Kanada sopeutui pitkään vaihtomatkaan Suomea paremmin myös Turussa, mutta oli muutenkin koko ottelun ajan vastustajaansa terhakampi.

Mäkisellä raskas rooli

Meeri Räisänen torjui torstaina huippuottelun, mutta Turussa Eveliina Mäkinen (29 torjuntaa) antoi pari helppoa maalia. Hataran viisikon takana tehtävä oli toivoton. Sunnuntaina torjuntatehtävät hoitanee Anni Keisala, kun Suomi ja Kanada päättävät Turkuhallissa maaottelusarjansa.

– Ykköskenttämme voitti maalintekopaikat 9–2, mutta ei tehnyt maalia. He myös puolustivat hyvin, Mustonen nosti esiin Susanna Tapanin, Michelle Karvisen, Petra Niemisen, Jenni Hiirikosken ja Sanni Rantalan.

– Pakeista myös ensikertalainen Oona Koukkula selviytyi hyvin. Emme taaskaan päästäneet maalia alivoimalla, Mustonen sanoi, mutta alleviivasi vastustajan olleen kokonaisuutena parempi.