Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Niskanen juhli myös vapaalla, Pärmäkoski vei avauskisassaan sekuntitaistelun

Krista Pärmäkoski hiihti voittoon kymmenen kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Viime talviolympialaisten suomalaistähdet Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski vaikuttavat olevan lupaavassa alkukauden kunnossa. Maailmancupin avaukseen Rukalle on vajaat kaksi viikkoa aikaa, ja kumpikin peittosi kansainvälisiä kilpakumppaneita avauskisoissaan.

Niskanen hiihti Oloksen Tykkikisoissa 15 kilometrin ykköseksi perinteisellä ja vapaalla hiihtotavalla. Sunnuntaina vapaalla hän piti kovan venäläisrintaman takanaan, sillä kuuden parhaan joukossa oli viisi venäläistä. Sergei Ustjugov hiihti toiseksi 9,1 sekuntia voittajaa hitaampana, ja lauantain kakkonen Aleksei Tshervotkin oli kolmas (–21,7).

Pärmäkoski joutui kauden avauksessaan venäläishiihtäjä Natalia Neprjajevan kanssa lujille, mutta vei sekuntitaistelun nimiinsä. Neprjajeva taipui 0,9 sekunnin erolla 10 kilometrillä. Saksan Victoria Carl hävisi Pärmäkoskelle 1,2 sekuntia.

Suomalaisista Kerttu Niskanen oli neljäs 9,6 sekuntia Pärmäkoskea hitaampana. Vapaan hiihtotavan taitajina tunnetut Eveliina Piippo ja Riitta-Liisa Roponen hiihtivät sijoille 12 ja 13 yli minuutin erolla Pärmäkoskeen.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut