Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Helmarit haastaa kivikovan Ruotsin MM-karsinnoissa – "Ihmisiä hekin ovat"

Lokakuun kotitappio Irlannille oli isku Helmarien MM-haaveille. Kuvassa päävalmentaja Anne Signeul. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

Tapio Keskitalo / STT

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue on ensi viikon torstaina todella tiukassa paikassa Göteborgin Gamla Ullevi -stadionilla, kun MM-karsinnoissa on vastassa Ruotsi.

– Olemme tässä ottelussa haastajia, päävalmentaja Anna Signeul sanoi keskiviikkona joukkueen julkistustilaisuudessa Helsingissä.

Helmarien ryhmässä on vain yksi muutos lokakuun Georgia- ja Irlanti-otteluihin nimettyyn pelaajistoon verrattuna. Georgia-pelissä loukkaantunut Jenny Danielsson on sivussa, ja Kaisa Collin palaa ryhmään.

Lokakuun kotitappio Irlannille oli isku Helmarien MM-haaveille. Kaikki kolme peliään voittanut Ruotsi on A-lohkon kärjessä. Suomi on kerännyt kolmesta pelistään kuusi pistettä ja pitää kakkospaikkaa.

– Tavoitteemme on edelleen päästä MM-turnaukseen, vaikka teimme asian itsellemme hieman vaikeammaksi häviämällä edellisen pelimme, ruotsalaisvalmentaja Signeul tiivisti.

Signeul muistutti, että Ruotsi-ottelu on todennäköisesti luonteeltaan hyvin erilainen verrattuna Irlanti-kamppailuun, jossa Suomi vei pallonhallinnan selvästi.

– En usko, että Ruotsia vastaan käy niin. Ruotsilla on maailmanluokan pelaajia. Tunnemme heidän pelaajansa melko hyvin, muttemme ole kohdanneet Ruotsia viime aikoina. Etenkin olympialaisten avauspelissään Yhdysvaltoja vastaan Ruotsi oli paras joukkue, jonka olen nähnyt moneen vuoteen, Signeul sanoi viitaten Tokion kesäkisoihin.

Suomi on kohdannut Ruotsin edellisen kerran vuonna 2015, jolloin Helmarit hävisi Tammelan Eerikkilässä 0–3.

Tuttuja pelaajia vastassa

Monet Helmarien naisista ovat pelanneet tai pelaavat edelleen Ruotsin Damallsvenskanissa.

– Varmaan jokaiselle joukkueestamme vastaan tulee nykyinen tai entinen joukkuekaveri. Ihmisiä hekin ovat, ei tarvitse mennä liikaa kunnioittamaan ja nöyristelemään, sanoi hyökkääjä Linda Sällström, jonka liigakausi päättyi HJK:ssa yli kuukausi sitten.

Vain lohkovoittajat etenevät Euroopan karsinnoista suoraan MM-turnaukseen, joka pelataan Australiassa ja Uudessa-Seelannissa 2023. Lohkokakkoset suuntaavat jatkoturnaukseen, jossa on jaossa kaksi kisapaikkaa. Lisäpaikka saattaa tulla maailmanlaajuisesta jatkokarsinnasta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut