Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kadonneen kiinalaisen tennistähti Peng Shuain nimissä lähetetty sähköposti herättää epäilyksiä

Kadonneen kiinalaisen tennistähti Peng Shuain nimissä lähetetyn sähköpostin aitous on herättänyt epäilyksiä.

Kiinan valtiollinen media CGTN julkaisi keskiviikkona kuvakaappauksen Pengin nimissä lähetetystä sähköpostista . Naistenniksen keskusorganisaatio WTA:n toimitusjohtaja Steve Simonille osoitetussa viestissä Pengiksi esittäytyvä kirjoittaja kiistää olevansa kadonnut ja kieltää aiempien hyväksikäyttösyytöstensä todenperäisyyden.

Pengiksi esittäytyvä kirjoittaja kertoo olevansa kotonaan lepäämässä ja kaiken olevan hyvin.

Peng katosi marraskuun alussa syytettyään muun muassa Twitterissä entistä Kiinan varapääministeriä Zhang Gaolia seksiin pakottamisesta. Pengin sosiaalisen median julkaisut ja maininnat hyväksikäyttösyytöksistä internetin Kiinassa nähtäviltä sivuilta katosivat nopeasti. Kiinalaisviranomaiset ovat olleet aiheesta vaitonaisia Pengin katoamisen jälkeen.

"Olen tuloksetta yrittänyt useita kertoja ottaa yhteyttä häneen"

Kiinalaismedian julkaisemassa sähköpostissa Pengiksi esittäytyvä kirjoittaja kertoo WTA:n julkaisseen hyväksikäyttösyytöksiä ilman hänen suostumustaan ja vahvistustaan.

WTA:n toimitusjohtaja Simon kertoi järjestön tiedotteessa, ettei usko sähköpostin olevan Pengin itsensä kirjoittama.

– WTA ja muu maailmaa tarvitsee tietoa riippumattomasta ja todennettavissa olevasta lähteestä siitä, että Peng on turvassa. Olen tuloksetta yrittänyt useita kertoja ottaa yhteyttä häneen, Simon kertoo tiedotteessa.

Simon on aiemmin vaatinut , että Pengin väittämät selvitetään perusteellisesti, tasapuolisesti, läpinäkyvästi ja sensuroimatta.

Myös monet nykyiset ja entiset pelaajat ovat esittäneet sosiaalisessa mediassa huolensa Pengin tilanteesta.

35-vuotias Peng on ollut nelinpelin maailmanlistan ykkösenä vuonna 2014. Hän on voittanut nelinpelin Wimbledonissa vuonna 2013 ja Ranskan avoimessa tennisturnauksessa vuonna 2014.

Peng on ollut korkeimmillaan 14. kaksinpelin maailmanlistalla vuonna 2011.