Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätös Mercedeksen valituksesta tehdään perjantaina

Kansainvälinen autoliitto FIA tekee perjantaina päätöksen formula ykkösten maailmanmestarikandidaattien Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin välisestä tilanteesta viime sunnuntain Brasilian gp:ssä. F1 kertoi asiasta sivuillaan torstaina.

Hamiltonin talli Mercedes teki valituksen Brasilian gp:n tilanteesta, jossa sen mukaan Verstappen kiilaa ja pakottaa Hamiltonin leveäksi 48. kierroksen neljännessä mutkassa Hamiltonin yrittäessä ohitusta. Verstappen ei saanut tilanteesta rangaistusta kisassa.

FIA kuuli tallien näkemykset asiasta torstaina Qatarin gp:n radalla Losailissa. Päätös siitä, tulisiko Verstappenia rangaista, venyy kuitenkin perjantaille. Mahdollisia rangaistuksia ovat esimerkiksi aikasakko Brasilian tuloksiin tai lähtöruuturangaistus Qatarin kisaan.

Hamilton voitti Brasiliassa, Verstappen oli toinen ennen Mercedeksen Valtteri Bottasta. MM-pisteissä Verstappenin johto Hamiltoniin on 14 pistettä, kun jäljellä on kolme kilpailua.