Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Krista Pärmäkosken mies teippasi Johanna Matintalon jalan nopeaan kuntoon – "Vieraat naiset juoksevat hotellihuoneeseen ennen aamukahdeksaa"

Yksitoistakertainen arvokilpailumitalisti Pärmäkoski hallitsi jo lauantaiaamun karsintoja ja puristi erävaiheen päätteeksi voiton vielä finaalissa. Arkistokuva. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Krista Pärmäkoski piti alusta loppuun parasta vauhtia maastohiihdon Suomen cupin naisten sprintissä Taivalkoskella. Yksitoistakertainen arvokilpailumitalisti hallitsi jo lauantaiaamun karsintoja ja puristi erävaiheen päätteeksi voiton vielä finaalissa.

Hän taivutti Johanna Matintalon 0,76 sekunnin erolla tiukan perinteisen hiihtotavan kilpailun päätteeksi. Vähällä oli, ettei Matintalo olisi voinut osallistua kilpailuun.

– Alkuviikosta liukastuin ja loukkasin takareittä. Eilen oli vielä pieniä tuntemuksia, mutta saimme teipattua jalan tähän päivään. Kristan miehelle kiitokset, Matintalo mainitsi Yleisradion televisiolähetyksessä Pärmäkosken aviomiehen Tommi Pärmäkosken.

– Päivän voittaja oli päivän voittaja, mutta hänen miehensä oli minun hyvän päivän iso tekijä.

Pöytyän Urheilijoiden Matintalo ja Ikaalisten Urheilijoiden Pärmäkoski heittäytyivät maalissa vitsikkäiksi.

– Onhan se outoa, kun vieraat naiset juoksevat hotellihuoneeseen ennen aamukahdeksaa, mutta totta kai autoimme Johannaa, Pärmäkoski painotti.

Vuokatti Ski Team Kainuun Katri Lylynperä oli kilpailun kolmas. Kaksi viikkoa sitten Vuokatin sprintin voittanut Vantaan Hiihtoseuran Jasmi Joensuu taipui neljänneksi. Joensuu jäi voittajasta 2,63 sekuntia.

Vuorinen luotti loppukiriin

Matintalon puoliso Lauri Vuorinen voitti miesten sprintin, kun hän kepitti loppusuoralla pariviestin MM-hopeamitalisti Joni Mäen.

– Tiesin, että tulee kova kamppailu. Pelkäsin, laittaako Joni hanan tiskiin ensimmäisessä nousussa. Ei tapahtunut tällä kertaa. Hankala alkuerä ja etenkin välierä. Olin koko ajan huonoissa paikoissa ja oli sähellystä, Skiteam 105:n Vuorinen kertasi päiväänsä.

Vuorinen voitti Pohti Skiteamin Mäen lopulta 0,7 sekunnilla.

– Luotin finaalissa loppukiriin, että siinä voisin voittaa. Ajattelin, että seuraan vain Jonia. Minulla ei ollut saumaa yrittää karkuun. Jos keulapaikka ei tule vahingossa niin seuraan Jonia loppukiriin asti, voittaja avasi taktiikkaansa.

Jämin Jänteen Lauri Lepistö oli kolmas ja hävisi voittajalle 1,92 sekuntia. Vuorinen oli etevin myös kaksi viikkoa sitten Vuokatissa, mutta ei lastaa liian suuria odotuksia ensi perjantaina maailmancupin avaavaan Rukan sprinttiin.

– Huomattavasti parempaa menoa kuin Vuokatissa. Ei suuria odotuksia Rukalle, mutta odotan, että siellä kulkee hyvin.

Normaalimatkoihin satsaava Pärmäkoski aprikoi osallistumistaan maailmancupin sprinttiin.

– On se ollut mielessä, että avaan maailmancupin sprintissä, jos hyvin menee täällä.

Sunnuntaina Taivalkoskella hiihdetään naisten 10 ja miesten 15 kilometrin perinteisen kilpailut.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut