Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Taktinen vessatauko kitketään tenniksen ATP-kiertueelta, miesten "kohtuullisen pituisille" wc-käynneille tarkka aikaraja

Pelaajalla on käytössään yksi vessatauko, jonka voi käyttää vain erien välissä. Ensi kaudella vessatauko saa kestää korkeintaan kolme minuuttia. Kuvassa tauolta palaava Britannian Andy Murray. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Tenniksen miesten korkeimmalla tasolla ATP-kiertueella kitketään ensi kaudeksi pelaajien wc-käyntien määrää. ATP vahvisti maanantaina kaudelle 2022 sääntömuutoksen, jonka mukaan miesten ATP-kiertueella sekä wc-käyntien maksimimäärä että -pituus on määritetty.

Pelaajalla on käytössään yksi vessatauko, jonka voi käyttää vain erien välissä. Ensi kaudella vessatauko saa kestää korkeintaan kolme minuuttia. Kello alkaa käydä siitä hetkestä, kun pelaaja saavuttaa pukuhuone- tai wc-tilat. Aiemmin wc-käynti oli ohjeistettu pitämään "kohtuullisena". Lisäaikaa voi saada kaksi minuuttia vaatteiden vaihtoa varten.

Sääntömuutoksella pyritään kitkemään pois vastustajan pelirytmiä häiritseviä taktisia wc-käyntejä, jotka aiheuttivat närää viime kaudella. Stefanos Tsitsipasin ja Andy Murrayn välisessä Yhdysvaltain avointen ottelussa Tsitsipas käytti wc-käyntiin kerran kaksi minuuttia ja toisella kertaa kahdeksan minuuttia.

Ranskan avoimissa miesten maailmanlistan ykköspelaaja Novak Djokovic käytti vessataukonsa hävittyään kaksi ensimmäistä erää Tsitsipasia ja Lorenzo Musettia vastaan. Djokovic käänsi taukojen jälkeen molemmat pelit voitokseen ja voitti turnauksen.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut