Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savo Volley katkaisi Akaa-Volleyn voittoputken yhdeksään otteluun

Lentopallon Mestaruusliigan kärkijoukkue Savo Volley katkaisi keskiviikkona liigassa toisena olevan Akaa-Volleyn yhdeksän voiton putken kaadettuaan kotijoukkueen 3–0.

Molempien joukkueiden tehokkain oli virolainen pelaaja, Akaan Kristo Kollo ja Savon Andrus Raadik tekivät molemmat 17 pistettä. Syksyn EM-kisoissakin pelannut Kollo palkittiin Akaan parhaana.

– Henkilökohtainen pistemäärä ei lohduta, tärkein luku on taululla eli 0–3. Hyökkäyspeli oli kokonaisuutena kauden heikointa, Kollo tiivisti ottelun.

Valmentaja Olli Kunnari löysi saman syyn tappioon.

– Etenkin puolustuksen jälkeisten hyökkäysten onnistumisprosentti 25 on liian heikko, Kunnari sanoi.

Erikoista oli että molempien joukkueiden maajoukkuetason hakkuri jäi kahdeksaan pisteeseen. Akaan Urpo Sivulan tehosaldo painui pakkasen puolelle seitsemän hyökkäysvirheen myötä, Olli-Pekka Ojansivu teki niitä vain kaksi.

Hurrikaani-Loimaa kukisti Hurmoksen

Yleispelaaja Aleksi Muukkonen teki 19 pistettä, kun Hurrikaani-Loimaa kaatoi joensuulaisen Karelian Hurmoksen 3–0. Hän ei tehnyt ainuttakaan hyökkäysvirhettä, eikä joukkueellekaan merkitty niitä kuin seitsemän, kun Hurmoksen vastaava luku oli 19.

– Perusasioissa olimme tänään parempia. Syöttö oli hyvä, riisuimme torjunnalla vastustajan parhaat aseet pois ja omassa hyökkäyspelissä olimme kärsivällisiä. Jos ei ollut hyvää paikkaa lyödä, niin ei lyöty summittaisesti, Muukkonen sanoi.

Luka Marttila ja Antti Ropponen tukivat 11 pisteellä. Hurrikaani ei tehnyt ottelussa ainuttakaan vaihtoa. Sen sijaan kaksi edellistä otteluaan voittaneella Hurmoksella kentällä kävi kaikki 11 pelaajaa. Jere Heiskanen oli tehokkain 14 pisteellä.

Loimu kukisti Perungan Pojat

Raision Loimu jatkoi vahvaa virettään kukistamalla Rovaniemellä Perungan Pojat 3–1.

PerPon hakkuri Fredric Gustavsson oli 28 pisteellä ylivoimaisesti tehokkain, Loimu oli tasaisempi. Ulkomaalaisista Kristaps Smits teki 20 ja Ali Fazli 18 pistettä.

Loimun suomalaisista toisen polven pelaaja Sebastian Pozo Hernandez teki 14 ja keskipelaaja Eetu Mäki 12 pistettä. Mäki oli monipuolinen, torjuntoja tuli kuusi ja ässiä kaksi.

– Ei ollut täydellinen peli itseltä, mutta jos kouluarvosanaa kysyt, niin 9+ olisi varmaan. Pari tyhmää virhettä tuli, muuten voin olla tyytyväinen, Mäki sanoi.

Saitko Gustavssonia torjuttua?

– En muista. Paha se ainakin on, osaa lyödä torjunnan käsistä ja sopivan pitkälle kentälle, Mäki arvioi.