Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savo Volley urakoi viikossa neljä ottelua: "Oli vaikeaa monella pelaajalla"

Timo Tolvasen valmentama Savo Volley kukisti lauantaina Pieksämäellä Hurrikaani-Loimaan 3–1 ja kasvatti johtonsa kahdeksaan pisteeseen lentopallon miesten Mestaruusliigassa. Savolaisten karkumatkaa liigan kärjessä auttoi, että Akaa-Volley hävisi ottelunsa Joensuussa.

Taulukko toki valehtelee, sillä syksyllä Mestarien liigassa urakoinut VaLePa on pelannut kuusi ottelua Savo Volleyta vähemmän ja voittanut kaikki kahdeksan otteluaan. VaLePa voitti Savo Volleyn 3–1 viime tiistaina.

Andrus Raadik oli 26 pisteellä Savo Volleyn tehokkain. Toisessa erässä Antti Siltalan korvannut Mikko Räsänen teki 12 pistettä. Hurrikaanin tehokkain oli Antti Ropponen 17 pisteellä.

– Neljäs peli tällä viikolla oli tuskaista taistelua, ja onneksi peli on nyt ohi. Oli vaikeaa monella pelaajalla. Raadik taisteli naama valkoisena kovat tehot. Koko joukkue oli henkisesti ja fyysisesti väsynyt, Tolvanen sanoi.

VaLePa haki vierasvoiton

Yleispelaajat Jiri Hänninen ja Sakari Mäkinen tekivät 15 pistettä mieheen, kun VaLePa kukisti Oulussa Ettan 3–0. Edellisessä joukkueen ottelussa loistanut hakkuri Jerome Cross oli nyt lepovuorossa, ja paikkaaja Matias Tihumäki kokosi 11 pistettä.

– Kaikki ovat kunnossa, hakkurin vaihto oli normaalia kierrätystä. Tarvitsemme Crossia itsenäisyyspäivänä Joensuussa, kun Hurmos tarjoaa kovan haasteen, viittasi VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko tulevaan cupin puolivälierään.

Cupia pelataan liigaottelujen yhteydessä.

Kolmannen peräkkäisen tappion kokeneen ja viimeisenä jatkavan Ettan tehokkain oli Michael Michelau 11 pisteellä, mutta hänenkin hyökkäystehonsa olivat vain 26 prosenttia (8/31).

– Kolmas erä oli tasaisin, mutta pidimme hyökkäystehot riittävinä. Tasoero näkyi selvimmin tänään hyökkäystehoissa, Kangaskokko lisäsi.

Hurmoksella hyvä kenraaliharjoitus

Joensuulainen Karelian Hurmos aiheutti Akaa-Volleylle sen toisen peräkkäisen tappion, kun kotijoukkue kaatoi vieraansa 3–0.

Matti Alatalon valmentama Hurmos pääsi näin hyvillä mielin pienelle tauolle, sillä sen seuraava ottelu pelataan itsenäisyyspäivänä myös Joensuussa VaLePaa vastaan. Panoksena on pisteiden lisäksi paikka cupin lopputurnaukseen Tampereelle tammikuussa.

– Olemme haastajia. VaLePa on kova joukkue, mutta pystymme voittamaan minkä tahansa joukkueen tässä sarjassa. Saamme vahvan tuen kotiyleisöltä, Alatalo sanoi.

Hakkuri Eetu Häyrinen oli tehokkain 19 pisteellä. Yleispelaajista Jere Heiskanen teki 16 ja Markuss Cielavs 13 pistettä.

– Paransimme etenkin hyökkäyspeliä viime keskiviikosta. Yksityiskohdat siitä pidetään joukkueen sisällä, Alatalo sanoi.

Urpo Sivula teki Akaalle 19 pistettä, muut yhteensä 22.

Tiikereille voitto Turun Kupittaalla

Kokkolan Tiikerit vahvisti asemiaan kärkikolmikon takana kaatamalla Turun Kupittaan hallissa liiganousija TuTo Volleyn 3–0.

Hakkuri Oskari Keskinen teki vieraille 16 pistettä. Yleispelaaja Teemu Lahden saldo kasvoi 12 pisteellä. Vieraiden hyökkäysten onnistumisprosentti oli erinomainen 58.

– Oma vahva peruspeli riitti tänään. Hyökkäsimme laajalla rintamalla tehokkaasti, sanoi Tiikerien valmentaja Mikko Keskisipilä.

Tiikereillä oli myös vahva syöttö, sillä ässiä tuli peräti seitsemän, ja syöttövirheitä vain kuusi.

– Onneksi voitimme kolmessa erässä ja pääsimme lähtemään kohti Kokkolaa. Sunnuntaina on tiukempi peli, kun VaLePa saapuu vieraaksi, Keskisipilä korosti.

Kokenut Eemeli Kouki sekä Tuomas Siirilä tekivät kotijoukkueelle yhdeksän pistettä.

Ducks kukisti Perungan Pojat

Juho Rajalan valmentama Ducks näytti ottavan helpot kolme pistettä kaadettuaan Perungan Pojat ensin avauserässä 25–16 ja toisessa 25–12, mutta tauko muutti asetelmat. Lopulta Ducks joutui tyytymään kahden pisteen voittoon ottelun päätyttyä 3–2.

Voitolla Ducks katkaisi seitsemän ottelun pituisen tappioputken.

– Todella tärkeä voitto tuskaisen jakson jälkeen, Rajala iloitsi.

Hakkuri Aleksander Rastamo teki hyvillä hyökkäysprosenteilla 29 pistettä. Yleispelaaja Kalle Kattelus ja keskipelaaja Keenan Sanders tekivät 15 pistettä. Sanders otti kahdeksan joukkueen 18 torjuntapisteestä.

Tommi Mäkelä tuurasi hyvin normaalisti ykköspassarina pelaavaa Joona Väänästä.

– Joonalla on ollut pieniä vammoja, ja Tommilla olivat pelihalut kohdallaan, Rajala sanoi.

Hakkuri Fredric Gustavsson teki PerPolle 27 ja yleispelaaja Bryton Codd 19 pistettä.