Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Brad Lambertin maali piti JYPin kiinni voitossa vain muutaman minuutin, mutta osuma oli superlupaukselle tärkeä – "Kyllä se helpotti"

Reid Gardiner kamppaili Shaun Heshan kanssa. Samppa Toivonen

Mika Pukkinen

Perjantaina JYP onnistui kaatamaan Sportin kotijäällään, mutta lauantain revanssiottelussa oli vaasalaisten vuoro. JYP siirtyi vierasottelussa johtoon Brad Lambertin maalilla toisen erän alkupuolella, mutta Sport tasoitti kolme minuuttia myöhemmin ja siirtyi erätauolle 3-1-johdossa. Loppulukemat kirjattiin 5-2 Sportin hyväksi.

Avausmaalin iskenyt Lambert kertoo, että ensimmäinen erä oli hurrikaanipaidoilta hyvää peliä, mutta sitä seuranneissa kahdessa erässä nähtiin notkahdus.

– Perjantaina pelasimme koko pelin samalla tavalla kuin tänään ensimmäisen erän. Pitäisi pystyä pelaamaan samalla tavalla 60 minuuttia, Lambert harmitteli.

JYPin hetkeksi johtoon toisen erän alussa siirtäneestä maalista vastannut 17-vuotias hyökkääjälupaus päätti lauantaina tekemänsä maalin myötä kahdeksan ottelun mittaiseksi venähtäneen maalittoman putkensa. Lambert osui viimeksi 20. lokakuuta kotiottelussa KooKoota vastaan.

Pisteitä ja maaleja olisi voinut tulla totta kai enemmänkin.

Brad Lambert

Tulevan kesän NHL-varausikäluokkaan kuuluvalle Lambertille maali oli vasta kauden toinen. Nuorukaisen maalin jälkeisistä tuuletuksista näki, että osuma teki erityisen hyvää.

– Kyllä se helpotti, Lambert myönsi.

– On ollut vähän vaikea kausi maalien kannalta. Olen pelannut ihan hyvin ja maalipaikkoja on tullut, mutta en ole pystynyt tekemää maaleja, hän ruotii.

Nuori JYP-hyökkääjä teki kauden ensimmäisen maalinsa lokakuussa rangaistuslaukauksesta ja lauantaina Vaasassa hän ampui kiekon Sport-maalin ylähyllylle ylivoimalla. Tasakentällisin hän ei ole siis vielä tällä kaudella maalia tehnyt, mutta lauantain osuman myötä ensimmäinen pelitilannemaali on kuitattu tilille.

Yhteensä hän on nakutellut pelaamissaan 19:ta ottelussa tehot 2+3=5. Päällisin puolin hyökkääjälupaus on ollut kauteensa tyytyväinen, vaikka pistesaldo ei ole karttunut aivan odotettuun tahtiin.

– Pisteitä ja maaleja olisi voinut tulla totta kai enemmänkin, mutta tärkeintä on se, että pelaa hyvin ja saa maalipaikkoja. Kun tähän saa muutaman maalin alle, niin uskon, että pisteitä alkaa tulemaan enemmän. Vähän ollut vaikeaa, mutta uskon, että tämä aukeaa tästä, Lambert luottaa.

Vaikka kausi ei ole mennyt tuloksellisesti aivan odotuksien mukaan, löytyy Lambertin nimi monien kykyjenetsintätoimistojen listoilta edelleen hyvin korkealta. Parhaimmillaan hänen nimensä on arvioitu huudettavan tulevan kesän NHL:n varaustilaisuudessa jopa kolmen parhaan joukossa.

Jonkin verran kykyjenetsijöitä onkin kuluvan kauden aikana käynyt jututtamassa hyökkääjää.

– Muutamien kansa on ollut keskusteluja, mutta ei ihan hirveästi. Vaikka tietää, että scoutteja voi olla katsomossa, niin pitää pelata silti omaa peliä. Vaikka pisteitä ei olekaan tullut, että pystyn auttamaan joukkuetta myös muulla tavoin, Lambert sanoi.

Lambertin maalin jälkeen loput ottelusta mentiin Sportin komennossa. Vaikka JYP pystyi järjestelemään omat maalipaikkansa ja luomaan painetta myös Sportin päätyyn, olivat maalinteko-ongelmien kanssa viimeiset kuusi peliä painineet vaasalaiset äärimmäisen tehokkaita kahdessa viimeisessä erässä.

Sport johti ottelua kolmannen erän lopulla lukemin 5–1, mutta JYP onnistui kaunistelemaan lopputulosta alivoimalla. Asialla oli Samuel Helenius, joka sai hyvän syötön maalin edustalle Samuel Valkeejärveltä. Maali oli Heleniukselle kauden ensimmäinen.

Sport–JYP

5–2 (0–0, 3–1, 2–1)

1. erä: Maaliton.

Jäähyt: 17.52 Valtteri Kakkonen JYP 2 min.

2. erä: 23.48 Brad Lambert (Anttoni Honka-Rasmus Heljanko) 0–1 yv, 26.54 Turo Asplund (Sebastian Stålberg-Roope Talaja) 1–1, 32.04 Aleksi Mäkelä (Michael Keränen-Olli Vanttaja) 2–1.36.13 Emil Johansson (Niko Hovinen) 3–1 yv.

Jäähyt: 22.34 Emil Johansson Sport 2 min, 34.22 Samuel Helenius JYP 2 min.

3. erä: 42.41 Turo Asplund (Roope Talaja-Shaun Heshka) 4–1, 43.05 Henrik Eriksson (Emil Johansson-Lassi Vanhatalo) 5–1 vt, 58.19 Samuel Helenius (Samuel Valkeejärvi-Eetu Peltola) 5–2 av.

Jäähyt: 46.15 Mikko Salmio JYP 2 min, 54.15 Lassi Vanhatalo Sport 2 min, 56.34 Jerry Turkulainen JYP 2 min.

Jäähyt yhteensä: Sport 2x2 min=4 min, JYP 4x2 min=8 min.

Maalivahtien torjunnat: Niko Hovinen Sport 11+8+7=26, Markus Ruusu JYP 4+5+5=14.

Yleisöä: 2 305.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut