Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Olympiakomitea nimesi hiihtäjät Jasmin Kähärän ja Remi Lindholmin Pekingiin

Olympiakomitea nimesi Jasmin Kähärän ja Remi Lindholmin (kuvassa) Pekingin joukkueeseen. AFP / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Suomen olympiakomitea täytti keskiviikkona loput suomalaisille varatut kiintiöpaikat Pekingin talviolympialaisten maastohiihdossa. Kiintiön jäljellä olleille paikoille nimettiin Jasmin Kähärä ja Remi Lindholm.

Viimeiset maastohiihdon valinnat oli tarkoitus tehdä 24. tammikuuta. Prosessia nopeutettiin, kun tammikuulta koronan takia perutuille maailmancupin kisoille ei löytynyt korvaavaa vaihtoehtoa.

– Saimme keskiviikkona virallisen vahvistuksen, ettei Planican maailmancupia korvata. Kansainvälisiä näyttökilpailuja ei enää ole, joten maastohiihtäjien kansainväliset näytöt on annettu, Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki totesi Olympiakomitean tiedotteessa.

Suomi lähettää kiintiönsä mukaisesti talviolympialaisten maastohiihtoon seitsemän naista ja kuusi miestä.

Suomen aiemmin nimetyt hiihtäjät ovat Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Katri Lylynperä, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski sekä Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Joni Mäki, Iivo Niskanen ja Lauri Vuorinen.

Suomen kisajoukkue täydennetään lopulliseen muotoonsa 24. tammikuuta. Joukkue koko kasvaa noin 90 urheilijaan.

Suomi osallistuu kisoissa sekä miesten että naisten jääkiekkoon. Kisoihin valitaan 48 kiekkoilijaa, joten noin puolet Suomen Pekingin-joukkueesta on jääkiekkoilijoita.

Pekingin talviolympialaiset järjestetään 4.–20. helmikuuta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut