Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuomas Sammelvuo valittiin vuoden valmentajaksi, Hopealeijonat vuoden joukkueeksi

Vuoden 2021 valmentajaksi on valittu lentopallovalmentaja Tuomas Sammelvuo, joka luotsasi Venäjän miesten maajoukkueen hopealle Tokion kesäolympialaisissa.

Urheilutoimittajain liiton äänestyksessä Sammelvuo keräsi 699 pistettä ja 108 ykkössijaa. Seuraavaksi sijoittuivat uintivalmentaja Eetu Karvonen 528 ja jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen 419 pisteellä.

Karvosen valmentama Matti Mattsson saavutti 200 metrin rintauinnin olympiapronssin Tokiossa. Jalonen luotsasi Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen MM-hopealle Riiassa.

"On pärjätty hyvällä sitoutumisella ja yhteistyöllä"

Vuoden 2021 joukkueeksi valittiin Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue, joka saavutti hopeaa Riiassa pelatuissa MM-kilpailuissa. Suomi taipui loppuottelun jatkoajalla Kanadalle maalein 2–3.

Palkinto jaettiin Helsingissä järjestetyssä Urheilugaalassa, joka pidettiin toisena vuonna peräkkäin ilman yleisöä.

– Mieletön pelaajaryhmä ja huikea johtoryhmä. Kaikkia tarvitaan. On pärjätty hyvällä sitoutumisella ja yhteistyöllä, hopealeijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kiitteli Ylen televisioimassa tilaisuudessa.

Jalonen painotti joukkuehengen ja sitoutumisen tärkeyttä, kun kisoja viedään läpi poikkeusoloissa.

– Kaikki, jotka ovat olleet arvokisoissa parin viime vuoden aikana, niin se ei ole ollut helppo taival. Olimme kuusi viikkoa käytännössä kuplassa. Viikko Vierumäellä, viikko Tshekissä ja neljä viikkoa Riiassa. En muista kuulleeni yhtään poikkipuolista tai negatiivista sanaa joukkueen jäseneltä. Se on yksi syy, miksi meitä arvostetaan ja olemme nyt tässä.

Urheilutoimittajain liiton äänestyksessä jääkiekkomaajoukkue sai 589 pistettä ja 70 ykkössijaa. EM-kilpailuihin selvinnyt naisten jalkapallomaajoukkue sai 578 pistettä (68 ykkössijaa) ja Oberstdorfin MM-hiihtojen naisten viestijoukkue 551 pistettä (59 ykkössijaa). Suomen pronssikvartetissa hiihtivät Jasmi Joensuu, Johanna Matintalo, Riitta-Liisa Roponen ja Krista Pärmäkoski.

Muut ehdokkaat olivat joukkuevoimistelun MM-kultaa voittanut Minetit ja keilailun naisten MM-pronssijoukkue.

Vanninen vuoden nuori urheilija

Urheilutoimittajain liitto nimesi vuoden nuoreksi urheilijaksi seitsenottelija Saga Vannisen. Hän saavutti vuonna 2021 alle 20-vuotiaiden Euroopan mestaruuden Tallinnassa ja maailmanmestaruuden Nairobissa.

Vanninen paransi alle 20-vuotiaiden Suomen ennätystä 410 pisteellä ja nosti sen lukemiin 6 271. Hän nousi maailman alle 20-vuotiaiden kaikkien aikojen listalla yhdeksänneksi. Maaliskuussa 19 vuotta täyttävä Vanninen voi tavoitella tulevalla kaudella Ruotsin Carolina Klüftin nuorten maailmanennätystä 6 542.

– Tosi iso kunnia saada tällainen tunnustus. Kiitos valitsijoille ja erityisesti meidän kotiin, Vanninen kertoi.

Keskimatkojen juoksija Sara Kuivisto palkittiin Urheilugaalassa vuoden läpimurrontekijänä. Hän juoksi Tokion olympialaisissa 800 ja 1 500 metrin Suomen ennätykset jokaisessa neljässä kisastartissaan. Ennätykset kirjataan nyt 800 metrillä 1.59,41 ja 1 500 metrillä 4.02,35.

Kahdella ratakierroksella Kuivistosta tuli ensimmäinen suomalaisnainen, joka painoi ajan alle kahden minuutin.