Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HIFK löi kärkipelin maalikilvassa Tapparan ja esti uuden ennätyksen synnyn – "Jääkiekkofaneille peli tarjosi paljon kaikkea

HIFK päätti Tapparan yhdeksän ottelua kestäneen voittokulun jääkiekon Liigassa, kun se löi kärkiottelussa vieraansa 4-3. HIFK:n kaadolla Tappara olisi tehnyt liigaennätyksen yltämällä 12:een peräkkäiseen vierasvoittoon.

– Tiedettiin, että heillä on iso määrä voittoja. Tappara on kova vastus joka kausi, kolme pistettä oli tavoitteenamme, 200. pelin rajapyykin saavuttanut HIFK:n puolustaja Johan Motin kertoi.

Ratkaisu hahmottui vasta 54. minuutilla, kun Jere Innala juoni puolustaja Yohann Auvitun avulla itselleen avopaikan, josta syntyi laitahyökkääjän kauden 11. maali.

Avauserässä nähtiin hulppeat kuuden osuman maalitalkoot, jossa HIFK vilahti kolmasti johtoon.

Ensimmäisen 20-minuuttisen jälkeen liukuhihnamaalaus kilpistyi Niilo Halosen ja vastapäädyn Christian Heljangon torjuntoihin. Pelin 38. minuutilla kiekko kävi HIFK:n rysässä, mutta osumaksi Kristian Kuuselan potkusaattoa ei hyväksytty.

Ottelun erikoisuus oli se, että päävalmentajat Ville Peltonen ja Jussi Tapola olivat sivussa koronan varotoimenpiteenä.

– Jääkiekkofanille peli tarjosi paljon kaikkea. Kaksi fyysistä joukkuetta otti yhteen. Meidän piti vastustajan vastahyökkäys- ja maalineduspeliä, HIFK:n valmentajista Cory Murphy listasi.