Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Futsalmiehet hakemaan voittoa heti historiallisesta avauspelistä: "Tätä on odotettu pitkään"

Futsalin Suomen miesten maajoukkue potkaisee lajihistoriaa torstai-iltana Hollannin Groningenissa, kun EM-alkulohkon avausottelu Italiaa vastaan alkaa. Maajoukkue on ensimmäistä kertaa arvoturnauksessa ja se tietysti kutkuttaa joukkueessa, mutta paineita ei ole arvokisaunelman vihdoin täyttyessä, vakuuttaa maajoukkueikoni ja -kapteeni Panu Autio.

– Tätä on odotettu pitkään. Ja nyt päästään päästämään irti se kaikki energia, mitä on kerätty tätä varten. Sellainen hyvänlainen jännitys on porukassa päällä, mutta sekin unohtuu heti, kun päästään peliin, Autio kertoi ottelun aattona etäyhteydellä Groningenista.

– Olen ylpeä ja innoissani. Päästään isoihin valoihin ja hienolle kisaparketille, näyttämään sitä, mitä olemme Suomen futsalissa luoneet.

Arvokisaura alkaa isolla haasteella, sillä Italia on futsalin maailmanlistalla yhdeksäs (Suomi 19:s) ja kaksinkertainen Euroopan mestari (2003, 2014). Haaste on samalla tuttu, sillä Suomi kohtasi Italian viime vuonna peräti kolmesti (ja hävisi kaikki).

– Olemme opiskelleet tosi tarkasti Italian peliä, ja viime vuodesta on otettu kaikki se oppi mitä voi. Italia on loistava futsalmaa, ollut yksi parhaista viimeiset kymmenet vuodet. Siitä lähtien, kun jätimme kaksi vuotta sitten heidät pihalle MM-kisoista, siellä on vaihtunut valmentaja ja joukkue on ollut yhtenäisempi. Heilläkin on hyvä vaihe menossa, Autio sanoi.

Haasteeseen vastataan "tutulla sapluunalla".

– Puolustuspelimme on oltava tosi tarkkaa ja yhtenäistä, otetaan tila ja aika pois heiltä ja puolustetaan erikoistilanteet tosi huolellisesti. Hyökkäyspäässä on luotava organisoidusti hyviä tapoja päästä etenemään ja saatava paljon erikoistilanteita. Ja niissä on oltava tehokas. Aika tuttu sapluuna meillä.

– Viritetään itsemme mahdollisimman hyvään iskuun, että pystymme kentällä olemaan paras versio itsestämme. Ja tietysti meidän tavoitteemme on voittaa tämä eka matsi, se on ihan selvä. Vaikka vastustaja onkin lähtökohtaisesti meitä edellä.