Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

TVS on vahva tekijä nuoratussa neliössä: Pihla Kaivo-oja etenee nyrkkeilyssä Mira Potkosen jälkiä

Nyrkkeilyn tyylikkään Tammer-turnauksen jo vuosikymmenien ajan järjestänyt Tampereen Voimailuseura on lajissa myös urheilullisesti vahva tekijä. Tokion olympiapronssiin viime kesänä upean uransa päättänyt Mira Potkonen oli hienona esikuvana usealle TVS:n nyrkkeilijälle.

TVS:n parhaimmistossa on tällä erää todella lupaavia naispugilisteja. Se näkyi myös Tammer-turnauksen päätöspäivänä sunnuntaina Pyynikin palloiluhallissa.

Yksi TVS:n ja koko Suomen lupaavimmista nyrkkeilijöistä on 19-vuotias Pihla Kaivo-oja, joka taituroi kehässä kaikkina kolmena kisapäivänä. Sunnuntaina Kaivo-oja kukisti 50-kiloisten finaalissa kaikin tuomariäänin seuratoverinsa Maria Mehtälän.

Ulottuvan Kaivo-ojan kyvykkyyden alkukierroksilla saivat tuta Norjan ja Ruotsin nyrkkeilijät. Sarjassa käytettiin round robin -systeemiä eli jokainen otteli jokaista vastaan kertaalleen.

– Oli tosi mahtavaa, kun sain kolme kelpo matsia turnauksessa. Finaalissa minun olisi pitänyt olla aggressiivisempi. Ketään ei saisi koskaan päästää liian helpolla, Kaivo-oja lausahti.

Kaivo-oja kiitteli Mira Potkosen esimerkkiä.

– Treeneissä oli aina myönteinen fiilis ja mieli pysyi kirkkaana, kun Miran työskentelyä seurasi ja hänen kommenttejaan kuunteli, Kaivo-oja sanoi.

Viitanen voitti sarjansa

Sunnuntain päätteeksi TVS:n Vilma Viitanen ja Nokia BC:n Jonna Hakkarainen kävivät tasokkaan kehätaiston 57-kiloisissa. Viitanen napsi hetki hetkeltä Hakkaraisen avauserässä ottamaa etumatkaa kiinni ja voitti lopulta kiistatta.

– Säikähdin ekassa erässä, kun sain pistoksen rintaani. Ilmeisesti se oli venähdys. Tiesin, että minun oli ryhdistäydyttävä ja taisteltava jatkossa, sillä Jonna on hyvä nyrkkeilijä, Viitanen totesi.

Kaivo-ojalla ja Viitasella on luvassa työntäyteinen alkuvuosi. Maaliskuussa isketään Kroatiassa 22-vuotiaiden EM-kisat, ja kevät huipentuu molemmilla toukokuussa naisten MM-kisoihin Turkissa.

Koronakurimus löi ikävästi Tammer-turnausta vyön alle. Turnausta edeltäneinä päivinä ja viikkoina sateli osallistujaperuutuksia. Lopulta kehään nousi vain 37 nyrkkeilijää.