Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilves vei tikkarin Sportin suusta – "Joukkueesta löytyi luonnetta"

Tampereen Ilves palasi keskiviikkona koronakaranteenista sopivasti liigaotteluun Vaasan Sportia vastaan. Sport johti toisessa erässä jo kahdella maalilla, mutta sarjajohtaja näytti, että varamiehisyydestään huolimatta tasoa riittää voittoon lukemin 5–3.

– Meiltä tosiaan puuttui pelaajia, mutta samalla se antoi tilaisuuden muille pelaajille, ilmoitti kapteenin virassa toiminut Petri Kontiola.

Sportin päävalmentajalle Risto Dufvalle peli oli eräänlainen juhlapeli, sillä valmennusura on käsittänyt Liigassa 800 ottelua. Niistä 130 Sportin vaihtopenkillä. Lopputuloksen takia juhlahumua ei Vaasassa nähty.

Sport on voittanut kaksi tämän kauden muuta ottelua Ilvestä vastaan, mutta ne sijoittuivatkin kauden alkuun Sportin menestyspyrähdyksen aikaan.

Yhdentoista ottelun jälkeen Ilveksellä oli 17 pistettä ja Sportilla 24. Nyt on molemmilla 28 ottelua lisää, ja niissä Sport on kerännyt 23 pistettä ja Ilves 61.

Ilves oli toisessa erässä haastavan tilanteen edessä, sillä Sport johti 3–1. Kotijoukkueen peli näytti hyvältä, samoin pelaajien kehonkieli.

– Joukkueesta löytyi luonnetta nousta kahden maalin tappiosta voittoon. Luonteella tarkoitan kaksinkamppailujen voittoja ja muutakin likaisen työn tekemistä, kippari-Kontiola viittasi Ilveksen työmoraaliin.