Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mestiksen joukkuemäärän supistaminen siirtyy vuodella eteenpäin

Jääkiekon Mestiksen joukkuemäärää piti karsia 14:stä 12:een tämän kauden päätteeksi, mutta hanke "normaaliin joukkuemäärään" palaamisesta siirtyy vuodella eteenpäin. Mestis kertoi Suomen jääkiekkoliiton liittohallituksen päätöksestä torstaina verkkosivuillaan .

– Päätöksellä pyritään turvaamaan tasapuolinen ja oikeudenmukainen kohtelu kaikille joukkueille vallitsevassa koronapandemiatilanteessa, uutisessa muotoiltiin.

– Korona on edelleen kurittanut joukkueiden terveydentilaa ja taloutta viime kuukausien aikana ja vielä on mahdotonta sanoa, mikä tilanne tulee olemaan kevään aikana.

Mestis lihoi 14 joukkueen sarjaksi keväällä 2020, jolloin Forssan Palloseura ja Kiekko-Espoo kelpuutettiin mukaan Suomi-sarjasta. Joukkueet hallitsivat Suomi-sarjassa ja tähtäsivät nousuun karsinnoissa, mutta kausi keskeytettiin Suomeen levinneen koronaviruspandemian takia eikä karsintoja pelattu.

Viime kaudella Mestis oli pitkään keskeytettynä koronapandemian takia eivätkä Rovaniemen Kiekko ja Savonlinnan Pallokerho osallistuneet loppukauden peleihin. Niillä oli kuitenkin oikeus jatkaa sarjassa tällä kaudella, kun seurat täyttivät sarjalisenssiehdot kaikkien muiden 12 seuran tavoin.

Karsinnat pyritään silti pelaamaan

Joukkuemäärän supistamisen piti palauttaa tänä keväänä joukkuemäärä 12:een kaudeksi 2022–23, mutta tuoreen päätöksen mukaan hanke siirtyy eteenpäin.

Kevään karsinnoissa alkuperäisen suunnitelman mukaan piti pelata Mestiksen neljä viimeistä joukkuetta ja Suomi-sarjan kaksi parasta, joten uhkana oli jopa neljän Mestiksen nykyisen joukkueen putoaminen, jos Suomi-sarjan seurat olisivat jättäneet kaikki Mestiksen neljä seuraa taakseen karsinnoissa.

Tämän hetken tiedon mukaan karsintasarja pyritään järjestämään Suomi-sarjan joukkueiden kanssa mahdollisuuksien mukaan, Mestis kertoi.

Korona on kurittanut myös Suomi-sarjaa, jonka jatkosarjat peruttiin viime viikolla.