Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Emil Larmi nollasi itsensä tilastokärkeen – "Karanteenin aikana kunto pysyi kolmen koon taktiikalla"

Vanhempi sukupolvi muistaa, että lauantain kaltaisia jääkiekkoliigan iltoja kutsuttiin 1980-luvulla "Kalen" kierroksiksi sarjan silloisen toimitusjohtajan Kalervo Kummolan mukaan. Iltapäivän kaikki neljä voittoa menivät peleihin altavastaajina lähteneille sarjataulukon jälkikuusikon joukkueille. Voittajista ainoana pudotuspeliviivan päällä kärkikympissä on Mikkelissä voittamassa käynyt Pelicans.

Jukurit hävisi Kalevankankaalla kuudennen kerran peräkkäin lahtelaisille nöyrryttyään selkeästä hallinnasta huolimatta tappioon maalein 0–3. Vieraiden ylivoimainen sankari oli 40 torjuntaa esittänyt maalivahti Emil Larmi. Hän nousi kauden kuudennella nollapelillään tilastokärkeen Jukurien Oskari Salmisen rinnalle.

– Karanteenin aikana kunto pysyi kolmen koon taktiikalla, kahvakuulaa, kuminauhaa ja kuntopyörää. Kausi on ollut osaltani kohtalaisen tasaista suorittamista, mutta voittojen puute viime aikoina ei paljoa hymyilyttänyt, Larmi kommentoi.

– Kaksi erää oli meiltä todella hyvää pelaamista. Pelicansilla oli tilastojemme mukaan neljä tai viisi maalintekopaikkaa, meillä runsaat kymmenen, korosti Jukurien komentaja Olli Jokinen.

Pelicansin valmentaja Tommi Niemelä oli tehnyt kovan ratkaisun hyllyttämällä joukkueessa ainoina yli 30 tehopistettä koonneet tshekit Jiri Smejkalin ja Lukas Jasekin. Pekingiin olympiamatkalle suuntaava Smejkal oli esiintynyt viime aikoina hyvin varovaisesti. Kuvaavasti hän aloitti koronamaskin käytönkin vasta olympialaisten lähestyessä.