Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyrinnön voittokulku jatkui Salossa: "Emme enää hetkahda ihan pienistä"

Tampereen Pyrintö varmisteli miesten Korisliigassa ylemmän jatkosarjan paikkaansa, kun se voitti Salossa Vilppaan 81–74. Voitto oli Pyrinnölle jo viides peräkkäinen.

Tasapisteissä sijoilla viisi ja kuusi olleiden joukkueiden kohtaamisessa Vilpas aloitti viimeisen neljänneksen vahvasti 10–0-nykäisyllä. Vilpas johti vielä neljä minuuttia ennen loppua, mutta Pyrintö piristyi ja vei loppuminuutit 9–1.

– Olemme kiivenneet monta mäkeä ylös, mutta siinä kunto kohenee emmekä enää hetkahda ihan pienistä. Hyvillä urheilijoilla loppuhetket ovat parhaita, ja nytkin meille lopussa kiitos seisoi, lausui Pyrinnön valmentaja Miikka Sopanen.

Ike Smith heitti Pyrinnölle 23 pistettä ja Osku Heinonen 20. Vilppaasta Roope Ahonen ja Jeremiah Wood päätyivät 14 pisteeseen.

Kataja kotivoittoon

Joensuun Kataja säilytti vielä mahdollisuutensa kivuta kuuden parhaan ylempään jatkosarjaan, kun se voitti kotonaan Lahti Basketballin 84–74.

Tasapisteissä jatkosarjaviivan alla olevien joukkueiden pelissä Lahti nousi kolmannen jakson lopun 17–3-kirillä kuuden pisteen taukojohtoon. Joukkue kuitenkin romahti neljännellä jaksolla, jonka Kataja voitti 29–13.

Lahdelle tulos merkitsi käytännössä alempaan jatkosarjaan jäämistä.

Nicholas Griffin teki Katajalle 20 pistettä ja Christopher McKnight 19. Lahden tehokaksikon muodostivat Zackery Bryant 25:llä ja Antonio Ballard 24 pisteellä.