Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen jättää tehtävänsä – "On mahdollisuus mennä kohti uusia haasteita"

Viisi vuotta on Mikko Saloselle sopiva aika Olympiakomitean toimitusjohtajana. Kesäkuussa tehtävän jättävän Salosen toimikausi Suomen keskeisessä liikunta- ja urheilujärjestössä kestää yhtä pitkään kuin kesti koronapandemian venyttämä olympiadi Rion kesäkisoista 2016 Tokion kesäkisoihin 2021.

Salonen sopi tammikuun alussa Olympiakomitean puheenjohtajan Jan Vapaavuoren kanssa jättävänsä toimitusjohtajuuden tulevana kesänä. Salonen aloitti tehtävässä kesäkuussa 2017.

Joulukuussa 50 vuotta täyttänyt Salonen on tyytyväinen omana toimitusjohtaja-aikanaan muun muassa siihen, että Olympiakomitean talous on vakautunut.

– Olympiakomitea on saatu taloudellisesta kriisiyrityksestä taloudellisesti tukevalle pohjalle. Minulla on tässä saumakohdassa mahdollisuus mennä kohti uusia haasteita, Salonen kertoi tiistaina Olympiakomitean etäinfossa.

Virka hakuun tällä viikolla

Salonen on toiminut aiemmin urheilun parissa muun muassa Suomen suunnistusliiton toimitusjohtajana. Aikoinaan diplomi-insinööriksi valmistunut oululaislähtöinen Salonen on vuorotellut urheilun ja liike-elämän välillä myynnin, markkinoinnin ja johdon työtehtävissä Suomessa ja Australiassa.

– Koen, että olen saavuttanut ne tavoitteet ja odotteet, jotka työlleni aikoinaan asetettiin, hän summaa aikansa Olympiakomiteassa.

Häntä on OK:n talouden tervehdyttämisen ohella työllistänyt kutsumaton vieras korona. Tehtäväkenttä on ollut laaja.

– Siihen liittyy muun muassa talouden hallintaa, markkinointia ja viestintää. Mikko Salonen on tehnyt ison työn erityisesti Olympiakomitean talouden nostamiselle merkittävistä vaikeuksista terveelle pohjalle sekä hallinnon kehittämisessä selkeistä haasteista asianmukaiselle tasolle, OK:n Vapaavuori kiitteli.

Olympiakomitea on tehnyt valmisteluja uuden toimitusjohtajan löytämiseksi. Virka pannaan avoimeen hakuun tällä viikolla. Hakuaika jatkuu helmikuun Pekingin talviolympiakisojen jälkeiselle viikolle eli kuun loppupuolelle.