Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaisnaisilla vaisu meno pujottelussa, olympiavoittoon laski Petra Vlhova

Slovakian Petra Vlhova laski naisten pujottelun olympiavoittoon Yanqingissa. Vlhova jätti Itävallan Katharina Liensbergerin olympiahopealle kahdeksan sadasosasekunnin erolla. Sveitsin Wendy Holdener oli kolmas kaksitoista sadasosasekuntia voittajalle hävinneenä.

Yhdysvaltain Mikaela Shiffrin laski avauskierroksella radalta ulos aivan kuten suurpujottelussakin.

Häntäpään laskijoiden osalta kisa on yhä kesken. Mukana oli kolme suomalaista, joista vain Riikka Honkanen pääsi maaliin avauskierroksella. Erika Pykäläinen ja Rosa Pohjolainen laskivat avauskierroksella ulos.

Honkanen oli avauskierroksen jälkeen sijalla 37.

– En tietenkään ole tyytyväinen sijoitukseen ja tuohon laskuun, mutta pääsin kuitenkin maaliin, Honkanen sanoi Olympiakomitean välittämällä ääninauhalla.

Keskeytykseen päättyneessä maanantain suurpujottelussa Honkanen sanoi jännittäneensä, mutta tänään "fiilis startissa oli aika paljon parempi".

– Tuntui, ettei ollut ihan niin hyvä pito suksissa ja että vähän lipsui. En pystynyt ihan sataprosenttisesti luottamaan, että suksi pitää, Honkanen jatkoi.

Avauskierroksen jälkeen kärjessä on Saksan Lena Dürr ajalla 52,17. Toista sijaa pitää Sveitsin Michelle Gisin ja kolmospaikkaa Ruotsin Sara Hector, joka voitti maanantaina suurpujottelun olympiakullan. Gisin on jäänyt kärjestä 0,03 ja Hector 0,12 sekuntia.

Pohjolaisen olympiadebyytti loppui lyhyeen, kun hän laski radan alussa ulos. Pohjolaisen oli määrä laskea myös suurpujottelussa, mutta hän päätti viime hetkellä keskittyä vain pujotteluun, koska suurpujottelu ei ollut kulkenut harjoituksissa.

– Aika huono fiilis. Olisi ollut hyvät mahdollisuudet laskea hyvin, ja sitten kun mokaa ekoilla kepeillä, niin totta kai se ärsyttää. Mutta minkäs teet, tämä on urheilua. Olisi ollut aika hyvät olosuhteet, sillä rata ei näyttänyt kuluvan oikein mitenkään, Pohjolainen harmitteli.

Pykäläinen laski avauskierroksella ulos sekä maanantain suurpujottelussa että tämänpäiväisessä pujottelussa. Myös Honkasen suurpujottelu päättyi maanantaina avauskierroksen keskeytykseen.

– Tuli virhe ihan peruskäännöksessä. Lumi on täällä aika erilaista kuin Euroopassa. Rinne oli sinänsä hyvä. Harmittaa, että kävi näin, mutta tuli kovillekin nimille virheitä. Ei ollut helppo kisa tänään, Pykäläinen kommentoi ja totesi, että oli hienoa olla mukana olympialaisissa.