Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

NHL:ssä pelaava Tuukka Rask lopettaa jääkiekkouransa – ei toipunut viimekesäisestä lonkkaleikkauksesta ennalleen

Jääkiekkoliiga NHL:ssä pelaava maalivahti Tuukka Rask lopettaa jääkiekkouransa. Asiasta kertoi Raskin NHL-joukkue Boston Bruins muun muassa Twitterissä puolenyön jälkeen Suomen aikaa.

34-vuotias Rask oli viime kesänä lonkkaleikkauksessa ja palasi Bostonin maalille tammikuussa. Hän pelasi vain neljä ottelua, joista viimeisin oli 24. tammikuuta. Hän joutui sen jälkeen sivuun alavartalovammaksi luokitellun vaivan takia.

Raskin eläköitymisilmoitusta oli osattu odottaa mediatietojen perusteella.

Rask kertoo lausunnossaan, ettei hänen toipumisensa ole edennyt odotetulla tavalla, eikä hän siksi pysty pelaamaan vaatimallaan tasolla. Tämän vuoksi hän eläköityy jääkiekkouraltaan.

– Tänään on päivä, jonka en ikinä olisi toivonut koittavan.

– Viimeisen muutaman viikon aikana olen ymmärtänyt, että kehoni ei reagoi siten kun sen pitäisi, jotta voisin pelata itseltäni vaatimalla tasolla, ja jonka joukkuetoverini ja Bruins-fanit ansaitsevat, Rask sanoo lausunnossaan.

– Siksi ilmoitan raskain sydämin, että eläköidyn jääkiekkouraltani.

Rask kiittää lausunnossaan joukkuetovereitaan ja joukkueen faneja viimeisestä 15 vuodesta Bostonissa.

Rask liittyi Bostonin riveihin kaudella 2007–2008 ja pelasi koko NHL-uransa Bostonissa, yhteensä 564 ottelua. Kaudella 2010–2011 suomalaismaalivahti juhli NHL:n mestaruutta, Stanley Cupin voittoa.

Rask on savonlinnalaisen SaPKon kasvatti ja pelasi kotimaassa ennen Pohjois-Amerikkaan lähtöään kolme kautta Tampereen Ilveksessä.

Raskin eläköitymisestä kertoi Suomessa aiemmin Ilta-Sanomat .