Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

TPS ei osaa voittaa Sportia – Ukrainan lippu liehui vaasalaiskatsomossa

Vaasan Sportin ja Turun Palloseuran Liigapeli oli Sportin osalta jo ”pudotuspeliottelu”. Sportilla on matkaa pudotuspeliviivaan, ja pisteitä olisi saatava jokaisesta ottelusta.

Sportin 3–2-jatkoaikavoitto helpotti jonkin verran kotijoukkueen tilannetta ja katkaisi TPS:n viiden ottelun voittoputken. Samalla selvisi, että TPS on hävinnyt kaikki tämän kauden ottelut Sportille.

Vaasassa otettiin kantaa myös maailmanpolitiikkaan, sillä Sportin kannattajajoukkiossa liehui koko pelin ajan Ukrainan lippu. Pelistä muodostui hyvätasoinen ja jännittävä. Ottelun maaleista neljä tehtiin ylivoimalla, niistä Sportin maalit merkittiin puolustaja Valtteri Viljaselle kahdesti ja jatkoajalla Sebastian Stålbergille. Viljanen on päässyt melkoiseen vireeseen, sillä tulosta syntyy illasta toiseen.

TPS:n maalit merkittiin Mikael Pyyhtiälle, jonka ensimmäinen maali oli ylivoimamaali.

Sportin peliä helpotti se, että TPS ei voinut pysyä jäähyaitiosta poissa. Pahin tilanne syntyi jatkoajalla, kun Eemil Viro otti kamppijäähyn ja Sport ratkaisi pelin neljällä pelaajalla kolmea vastaan.