Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kultaleijonat hyväksyttiin Salpausselällä olympiavoittajien jäseniksi – "Pulinat pois"

Suomen olympiavoittajat ry piti vuosittaisen hallituksen kokouksensa Salpausselän kisojen yhteydessä lauantaina.

Kokouksen mielenkiintoisin käsiteltävä asia oli se, hyväksyttäisiinkö yhdistykseen kaikki jääkiekkoilijat, jotka pokkasivat Pekingin olympialaisista kultamitalit.

Olympiavoittajat ry:n hallituksen puheenjohtaja Pertti Ukkola paljasti asian kesken sprinttihiihtojen erävaiheen.

– Otimme kaikki kultaleijonat jäseniksi. Eli nyt sitten rysähti kerralla 25 uutta kultamitalistia, yhdessä Juha Miedon kanssa sekä auringonpaisteesta että vauhdikkaasta hiihdosta nauttinut Ukkola sanoi.

Aiheuttiko valinta urheilusta tuttua polemiikkia?

– Ei mitään normaalista keskustelusta poikkeavaa. Suuremmalta väännöltä vältyttiin. Yhdistyksen perusajatus on se, että jos omistat olympialaisen kultamitalin, olet oikeutettu jäsen. Näiltä kaikilta kiekkoilijoilta sellainen löytyy, joten pulinat pois, hyväntuulinen Ukkola sanoi.

Uusien jäsenten myötä yhdistykseen kuuluu nyt 69 elossa olevaa olympiavoittajaa. Seuraava kokoontuminen on luvassa kesällä.

– Näillä näkymin treffaamme Paavo Nurmi Gamesin yhteydessä. Kaikki tulevat saamaan sinne kutsun.

Hallituksen kokouksessa olivat paikalla Ukkolan ja Miedon lisäksi Marjut Rolig ja Tomi Poikolainen. Etänä kokoustivat Tapio Korjus ja Marjo Matikainen-Kallström.

Veikko Kankkonen kävi tervehtimässä ja lounastamassa tuttujen kanssa, mutta varsinaiseen kokoukseen lahtelainen mäkilegenda ei ehtinyt.