Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seagulls hankki pelaajan Ukrainasta – myös pelaajan pieni vauva ja vaimo on tavoitteena saada turvaan Suomeen

Miesten Korisliigassa pelaava Helsinki Seagulls kiinnitti joukkueeseensa ukrainalaisen Ivan Tkatshenkon, joka on pelannut kotimaansa pääsarjassa kahdeksan kautta. 24-vuotias takamies debytoi viime viikolla maajoukkueessa, kun Ukraina kohtasi MM-karsinnassa Espanjan.

– Halusimme viime metreillä vielä vahvistaa joukkuettamme, ja samalla tuli mahdollisuus auttaa yhtä pelaajaa ja hänen perhettään tässä kammottavassa Ukrainan tilanteessa. Mies on hyvässä kunnossa ja pelasi juuri Espanjaa vastaan Ukrainan maajoukkuepaidassa, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso sanoi tiedotteessa.

Tkatshenko on kirjauttanut tällä kaudella 9,6 pisteen, 4,6 levypallon, 1,5 syötön ja 1,4 riiston keskiarvot, mutta nuo muuttuivat toissijaisiksi asioiksi viime viikolla, kun Venäjä hyökkäsi pelaajan kotimaahan.

Seagulls etsi sopivaa vahvistusta ja pystyy auttamaan pelaajaa ja tämän perhettä muutenkin.

– Valmentajat kertoivat meille Ukrainan maajoukkueen pelaajasta, joka olisi joukkueeseemme sopiva, ja näytimme tälle heti vihreää valoa, koska tuntui tärkeältä tehdä edes tällainen pieni konkreettinen teko, jolla osoittaa tukemme ukrainalaisille, Seagullsin pääomistajat Janne ja Sinikka Kulvik avasivat.

– Nyt tehdään yhteistyötä valmentajan ja agentin kanssa, jotta myös Ivanin vaimo ja pieni vauva saataisiin Ukrainasta turvaan. Ei tämä pieni teko toki maailmaa muuta, mutta tämän yhden perheen osalta asiat muuttuvat, Janne Kulvik täsmensi.

Seagulls on sarjassa kolmantena ja vierailee perjantaina Tampereen Pyrinnön luona.