Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Herola jäi Holmenkollenin mäessä liian kauas kärkikahinoista – "Paremmin pitää hypätä"

Suomen yhdistetyn maajoukkueen alavireiset hypyt jatkuivat maailmancupissa myös Oslossa, mutta Holmenkollenilla nähty hiihtovauhti piristi hieman lauantaipäivää.

Suomen ykköstykki Ilkka Herola nousi 10 kilometrin hiihto-osuudella 23. sijalta 11:nneksi. Eero Hirvonen ja Arttu Mäkiaho sivakoivat myös cupin pisteille peräkkäisillä sijoillaan 22 ja 23.

Herolan hyppy jäi Oslon HS134-mäessä 119 metriin. Suomalaisen takamatka mäen ylivoimaiseen kärkimieheen Jarl Magnus Riiberiin oli reilut kaksi ja puoli minuuttia.

– Tuli ehkä yritettyä vähän turhan paljon siellä (mäessä), eikä paketti oikein pysynyt kasassa. Paremmin pitää hypätä, Herola tuumaili Hiihtoliiton ääninauhalla.

Hiihdossa Herola kiri Riiberiä kiinni reilut 40 sekuntia. Suomalainen oli toiseksi nopein hiihtäjä Norjan Jörgen Graabakin jälkeen.

– Hiihto oli aika tavallinen, mutta ei tuntunut kovin hyvälle. Ei ollut ihan samanlaista herkkyyttä kuin viime viikonloppuna (Lahdessa), maailmancup-kauden nopeimman hiihtäjän pystissä kiinni oleva Herola jatkoi.

Hirvonen kohensi hiihto-osuudella sijoitustaan kymmenellä pykälällä ja Mäkiaho neljällä. Otto Niittykoski oli lopputuloksissa 45:s ja Rasmus Ähtävä 48:s.

Riiber sivakoi ylivertaiseen voittoon jättäen toiseksi sijoittuneen Itävallan Johannes Lamparterin 53,9 sekunnin päähän. Lamparter johtaa cupin kokonaiskisassa Riiberiä 87 pisteellä, kun kautta on jäljellä enää kolme kilpailua.

Holmenkollenilla kisataan henkilökohtainen kilpailu myös sunnuntaina.