Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Johaug jätti takaportin uran jatkolle – Palaisiko hiihtokuningatar laduille vaikka Trondheimin MM-hiihdoissa?

Kansainväliset kilpaladut jättävä Therese Johaug voitti lauantaina uransa viimeisen maastohiihdon maailmancupin henkilökohtaisen kilpailun, kun hän tuuletti ylivoimaista ykkössijaa Falunin kympillä. Vai oliko se viimeinen?

– Nyt se on loppu, mutta tulevaisuudesta en tiedä. En ole kyllästynyt harjoitteluun enkä kilpailemiseen, Johaug sanoi Ruotsissa.

Norjalaistoimittaja kysyi maansa supertähdeltä, olisiko mahdoton ajatus saada hänet takaisin laduille vuoden 2025 MM-kisoihin, jotka hiihdetään Trondheimissa? Johaug hymyilee kysymykselle.

– Rakastan tällaista elämää, eikä koskaan kannata sanoa ei koskaan. Trondheimin kisoihin on kolme vuotta, ja kolmessa vuodessa voi tapahtua paljon. MM-kisoihin ei ole syytä osallistua, ellei ole huippuvedossa, Johaug tuumasi.

Sunnuntaina hän ankkuroi vielä Norjan joukkuetta Falunin sekaviestissä ja kevääseen kuuluu vielä pari pitkän matkan kilpailua. Sen jälkeen tahti hiljenee.

Hän haluaa joka tapauksessa lopettaa huipulla, ja nyt on hyvä sauma, koska Pekingin olympialaisista heltisi kolme henkilökohtaista kultamitalia. Sellaiset Johaugilta vielä puuttuivat ennen tätä talvea.

Planican ensi talven MM-kisat jäävät kuitenkin varmuudella väliin.

– En halua miettiä, tekisivätkö pari uutta MM-mitalia minut vielä onnellisemmaksi. Lähivuosina en aio harjoitella 1 200 tuntia vuodessa, Johaug sanoi, mutta myönsi, että kevään tullen hänelle voi tulla outo olo, koska päivät eivät täytykään harjoittelusta.

– Olen varautunut siihen, että keväästä tulee henkisesti rankka, Johaug totesi.