Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nastassia Kinnunen onnistui Holmenkollenilla: "Oli hieno kisa, enkä osannut tätä odottaa"

Ampumahiihdon maailmancupin kauden päätösviikonloppu Oslon Holmenkollenilla avattiin perjantaina pikamatkoilla, ja kotiyleisön edessä juhlivat norjalaiset. Tiril Eckhoff vei naisten kisan ja miesten sprintissä paras oli Sturla Holm Lägreid.

Suomalaisittain päivän ykkösonnistuja oli Nastassia Kinnunen, joka ampui molemmat paikat puhtaasti ja oli 21:s. Kinnuselle pistesija oli toinen tämän kauden maailmancupissa, hän oli 18:s Anterselvan normaalimatkalla tammikuussa.

– Oli hieno kisa, enkä osannut tätä odottaa, koska aamulla ei ollut yhtään hyvä fiilis. Kaikki ovat väsyneitä kauden lopussa, ja yritin saada kehoni toimimaan. Olen iloinen, että onnistuin. Sukset oli myös mahtavat, Kinnunen iloitsi tiedotteessa.

Kolme sakkoa ampunut Mari Eder jäi Kinnusesta 0,9 sekuntia ja oli 22:s. Erika Jänkä keskeytti.

Eder oli kisan kahdeksanneksi nopein hiihtäjä.

– Tietysti kolmella sakolla tuo sijoitus on hyvä. Toki haluaisin osua enemmän, mitä on tullut osuttua. Tänään aikaerot oli valtavia, Eder tiivisti.

Kinnunen ja Eder kisaavat lauantaina takaa-ajossa.

"Ei ollut tuuria, mutta ei riittävästi taitoakaan"

Tero Seppälä ampui neljä sakkoa, niistä kolme pystypaikalla, ja oli kisassa 35:s. Hiihtoajoissa hän oli 11. nopein.

– Ei onnistunut tuo pystyammunta. Kun paljon tulee kisoja, niin kyllä sinne väliin vain tulee huonompiakin. Ei ollut tuuria, mutta ei riittävästi taitoakaan, kun ohilaukaukset meni reunoille, Seppälä totesi ammunnastaan pettyneenä.

– Yritin suksella taistella, että saisi takaa-ajoon paikan ja pääsisi ihan hyvistä asetelmista siihen lähtemään. Erohan on suuri, mutta on joskus lähdetty kauempaakin, voittaja Lägreidistä kaksi minuuttia ja 21,5 sekuntia jäänyt Seppälä jatkoi.

Neljä sakkoa ampunut Heikki Laitinen oli 54:s, kolmen sakon Otto Invenius 55:s cup-debyytissään ja kahden sakon Jaakko Ranta 73:s.

– Eka kisa nyt takana. Pakko sanoa, että vähän ehkä jännitti. Oli tuolla kuitenkin niin kova meteli ja paljon yleisöä, siihen nähden aivan tyytyväinen, Seppälän ja Laitisen tavoin lauantaiseen takaa-ajoon paikan saanut Invenius kertoi.

– Toivoin vähän, että saisin tälle kaudelle maailmancup-paikan ja onneksi sain nyt mahdollisuuden. On tämä motivoivaa ensi vuotta ajatellen. Näkee, että on vielä tosi paljon tehtävää, jos haluaa menestyä täällä.