Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eetu Nousiainen uran parhaaseen tulokseen Oberstdorfin lentomäessä

Eetu Nousiainen ponnisti ensimmäisen kerran urallaan kymmenen parhaan joukkoon mäkihypyn maailmancupin kilpailussa, kun hän lensi kahdeksanneksi Oberstdorfin lentomäessä sunnuntaina. Sijoitus oli Nousiaisen uran paras maailmancupin henkilökohtaisessa kisassa, ja uran toiseksi paras henkilökohtainen sijoitus oli päivää aiemmin samassa mäessä kirjattu 15:s tila.

– Tänään onnistuin aika samalla tavalla kuin eilenkin. Omaa hommaa on jatkettu pitemmän aikaa, ja se loksahtelee yhä enemmän kohdilleen. Ei tässä mitään ihmeellistä ollut. Taso on tällä hetkellä tuo. Pitää olla tyytyväinen siihen, Nousiainen kertoi puhelimitse STT:lle kisan jälkeen.

Nousiainen oli ensimmäisen hyppykierroksen jälkeen toisena lennettyään 216 metriä, mutta jäi toisella kierroksella 201,5 metriin.

Kilpailun voitti Slovenian Timi Zajc, joka ratkaisi voiton itselleen toisen kierroksen 232-metrisellään. Puolan Piotr Zyla oli toinen ja Itävallan Stefan Kraft kolmas.

Maailmancupin kokonaiskisaa johtava japanilainen Ryoyu Kobayashi oli kuudes.

"Nyt maistuu lähteä Planicaan"

Nousiainen oli sitä mieltä, että uran ensimmäinen maailmancupin palkintokorokesijakin olisi ollut ulottuvilla, jos tuulet olisivat olleet suotuisammat.

– Olisi se ollut tänäänkin mahdollista, jos olisi ollut keli samanlainen kuin parilla muulla toisella kierroksella. Kun tuulet osuu kohdalleen, se on mahdollista. En osaa sanoa mitään yksittäistä asiaa hyppäämisessä, minkä pitäisi onnistua enemmän, Kytösaho sanoi.

Kisan muut suomalaiset Antti Aalto ja Niko Kytösaho karsiutuivat toiselta kierrokselta. Maailmancupkauden viimeiset kisat käydään ensi viikonvaihteessa Slovenian Planican lentomäessä.

– Olen aina ollut hyvä lentämään, vaikka lentomäkien tulokset eivät ole näyttäneet siltä. Nyt alkaa näyttää siltä kuin on sanottukin, että lentäminen on ollut se millä olen pelastanut keulalla tapahtuneita pieniä virheitä. Toisaalta lentomäki on sellainen, että se rankaisee todella paljon, jos itseluottamus ei ole kohdillaan. Nyt se on. Nyt maistuu lähteä Planicaan.