Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsin hiihtokuningatar Charlotte Kalla päättää kilpauransa

Ruotsin pitkäaikainen menestyshiihtäjä Charlotte Kalla päättää kilpauransa tähän kauteen. Urallaan kolmeen olympiakultaan yltänyt Kalla, 34, kertoi päätöksestään tiistaina Instagram-tilillään.

– Ruotsin mestaruuskisat kotimaisemissa (Piitimessä tällä viikolla) ovat viimeiset minulle huippu-urheilijana. Aloitin täällä hiihtämisen seitsenvuotiaana, ja tuntuu hyvältä päättää ura täällä, Kalla kirjoitti.

– Päätös (uran lopettamisesta) on kypsynyt viimeisen kuukauden aikana. Se ei ollut helppo päätös, mutta uteliaisuus huippu-urheilun ulkopuolista elämää kohtaan painoi vaakakupissa enemmän kuin yhä jatkuva sitoutuminen uran jatkamiseen.

Kalla voitti olympiakultaa kolmissa peräkkäisissä kisoissa (2010, 2014, 2018) ja lisäksi kuusi olympiahopeaa. Tämän vuoden Pekingin olympialaisissa hän ei yltänyt kärkikamppailuihin. MM-laduilla hän voitti kolme kultaa ja kaikkiaan 13 mitalia.