Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olympiakomitea kommentoi Mika Lehtimäen saamaa varoitusta – "Nollatoleranssi epäasialliseen käyttäytymiseen ja häirintään"

Olympiakomitea kertoi perjantaina lisää tietoja huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Lehtimäen saamasta kirjallisesta varoituksesta epäasiallisesta käytöksestä.

Yle uutisoi torstaina , että varoitus tuli viime syksynä epäasiallisesta käytöksestä. Lehtimäki myönsi Ylelle saaneensa varoituksen viime syksynä.

Olympiakomitean tiedotteen mukaan toimitusjohtaja Mikko Salonen sai ilmoituksen Lehtimäen mahdollisesta epäasiallisesta käytöksestä viime syyskuun lopulla, minkä jälkeen asian käsittely alkoi.

– Prosessissa ovat olleet mukana asianosaiset sekä työnantajaliiton työsuhdeasioihin erikoistuneet juristit. Ilmoituksen käsittelemiseksi on järjestetty useita kuulemis- ja keskustelutilaisuuksia. Prosessin tuloksena asia on sovittu yhdessä osapuolten kesken, ja siitä on annettu Lehtimäelle kirjallinen varoitus 7.10.2021.

– Toimitusjohtajan esityksen Lehtimäelle annettavasta varoituksesta hyväksyi asian käsittelystä tietoisena ollut Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori. Päätöksestä informoitiin myös Olympiakomitean varapuheenjohtajia Susanna Rahkamoa ja Sari Multalaa, Olympiakomitean tiedotteessa todetaan.

Olympiakomitea ei tiedottanut varoituksesta julkisuuteen

Tiedotteen mukaan "epäasiallisen käyttäytymisen kohteena olleiden henkilöiden pyynnöstä osapuolet sopivat lokakuussa 2021, että prosessista ja seuraamuksesta ei kerrota julkisuuteen". Olympiakomitea ei tiedottanut asiasta julkisuuteen lokakuussa tai maaliskuun alussa, kun se uutisoi Lehtimäen valinnasta uudelle kaudelle huippu-urheiluyksikön johtajana.

– Päätöksen valmistelun hetkellä ja päätöstä tehtäessä Olympiakomitean hallituksen puheenjohtajisto oli perustellusti siinä käsityksessä, että Lehtimäen saamaan varoitukseen johtaneet toimet oli osapuolten välillä sovittu, ja tähän liittyen hänelle annettu varoitus on ollut juridisesti kovin mahdollinen seuraamus.

Olympiakomitea ilmoitti myös, että se käynnistää asiassa jatkoselvityksen, mikäli ilmi tulee lisätietoa, joka ei ollut puheenjohtajiston tiedossa valintahetkellä. Samalla Olympiakomitea esitteli pahoittelunsa.

– Olympiakomiteassa on nollatoleranssi epäasialliseen käyttäytymiseen ja häirintään.