Koripallon miesten 2025 EM-kisojen alkulohko järjestetään Suomessa – Ilmalan areenalle kartoitetaan korvaavaa pelipaikkaa

Suomi on valittu yhdeksi koripallon miesten vuoden 2025 EM-kisojen alkulohkojen järjestäjistä. Suomen ohella vuoden 2025 EM-kisojen alkulohkoja pelataan Latviassa ja Kyproksella. Pudotuspelivaihe järjestetään Latviassa.

EM-turnaus pelataan elo-syyskuussa 2025.

Suomi haki EM-kisojen alkulohkoa Helsinkiin. Tapahtumaa kaavailtiin Ilmalan areenalle, mutta Venäjän Ukrainaan tekemän hyökkäyksen ja siitä seuranneiden pakotteiden takia Koripalloliitto kartoittaa tapahtumalle nyt korvaavaa pelipaikkaa.

– Vallitsevissa olosuhteissa emme pelaa Ilmalassa, puheenjohtaja Timo Elo vahvisti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Kisoihin on kuitenkin aikaa, eikä meidän tarvitse tehdä hätiköityjä päätöksiä. Voimme seurata tilannetta ja toivoa parasta. Muun maailman tavoin toivomme, että Venäjän käynnistämä sota Ukrainassa loppuu pikaisesti ja se on tällä hetkellä päällimmäinen ajatuksemme.

Vuoden 2017 pelit sytyttivät suomalaisyleisön

Suomessa järjestettiin EM-kisojen alkulohko myös vuoden 2017 kisoissa. Silloin pelejä seurasi Helsingissä yli 88 000 katsojaa.

– Edelliset kotikisamme ovat jääneet mieliin reilun viikon mittaisena hurmoksena, joka jatkuu vieläkin ihmisten mielissä. Mahtavat fanit, mahtavat vapaaehtoiset, mahtavat kumppanit ja kaiken kruunuksi Susijengi esiintyi villin kotiyleisön edessä upealla tavalla, vuoden 2017 tapahtuman pääsihteerinä toiminut Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara muisteli tiedotteessa.

EM-kisojen 2017 alkulohkotapahtuma palkittiin Urheilugaalassa vuoden ilmiönä. Koripalloliiton mukaan tapahtumasta seurasi Suomessa harrastusmäärien "selkeä kasvupiikki".

Tämän vuoden EM-turnaus pelataan Georgiassa, Italiassa, Saksassa ja Tshekissä. Suomen alkulohko järjestetään Prahassa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut