Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lehtimäki kiistää asianajajansa allekirjoittamassa tiedotteessa "epäasialliset fyysiset kontaktit"

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan tehtävästä eronnut Mika Lehtimäki ilmoitti keskiviikkona asianajajansa Hannu Kalkkaan allekirjoittamassa tiedotteessa, että hänen syksyllä saamansa varoituksen perusteena ovat olleet vain epäasialliset viestit.

– Mika Lehtimäki kiistää kaikenlaiset epäasialliset fyysiset kontaktit. Hän kiistää myös väitteet mahdollisuudesta vaikuttaa henkilöiden työuriin, tiedotteessa sanottiin.

Tiedotteessa käytiin läpi Lehtimäen häirintätapausta ja sen käsittelyä Olympiakomiteassa (OK). Tiedotetta asianajaja perusteli Lehtimäen halulla oikaista "mediassa esiintyneet virheelliset väitteet".

Yle uutisoi viime viikolla Lehtimäen varoituksen ja kertoi tiistaina , että tapaukseen olisi liittynyt myös "fyysistä kajoamista". Ylen mukaan epäasiallista käytöstä olisi tapahtunut useiden vuosien aikana.

Tapausta käsiteltiin lokakuun alussa

Tiedotteen mukaan häirintätapauksen selvitystyöhön kuulunut yhteisneuvottelu ja sovittelu käytiin 5.–6. lokakuuta 2021. Läsnä olivat Lehtimäen lisäksi OK:n toimitusjohtaja Mikko Salonen, OK:n HR-päällikkö Riikka Valjakka, asianosaiset ja heidän työnantajansa ja kaksi Olympiakomitean työterveyslääkäriä.

– Käydyt keskustelut ovat olleet luottamuksellisia, eikä Lehtimäki sen vuoksi voi tuoda julkisuuteen niiden tarkempaa sisältöä, tiedotteessa kerrottiin.

Toimitusjohtaja Salonen arvioi tilanteen työoikeudellisesti ja antoi Lehtimäelle varoituksen 7. lokakuuta.

– Päätöstä tehdessään Salosella on ollut käytössään kaikki kirjallinen materiaali ja yhteisneuvotteluissa esille tulleet seikat. Lehtimäelle annetun varoituksen perusteena on ollut yöaikaan lähetetyt epäasialliset viestit, tiedote jatkui.

– Muuta perustetta varoitukselle ei ole ollut. (...) Lehtimäki korostaa, että asiaa koskeva selvitysprosessi on osapuolten välillä käyty yhdessä loppuun asti läpi.

Lehtimäki ilmoitti tiedotteessa, ettei hän itse kommentoi asiaa enempää.

- - - -

Juttua on korjattu kello 19.35: Jutussa kirjoitettiin aiemmin asianosaisista ja heidän työnantajistaan, kun tiedotteessa kirjoitettiin "asianosaiset ja heidän työnantajansa". Tiedotteesta ei selviä, onko työnantajia yksi vai useampi.