Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vilpas ja Seagulls voiton päässä miesten Korisliigan välieristä

Salon Vilpas ja Helsinki Seagulls nousivat miesten Korisliigassa voiton päähän välieristä, kun ne voittivat keskiviikkona vieraspelinsä. Vilpas kukisti Tampereella Pyrinnön peräti 96–61 ja Seagulls Kotkassa KTP-Basketin 82–63.

Seagullsilla on perjantaina ja Vilppaalla lauantaina tilaisuus ottaa kotipeleissään puolivälierien kolmas ratkaiseva voitto.

Pyrintö ei pystynyt haastamaan Vilpasta yhtä tiukasti kuin ensimmäisessä pelissä Salossa. Vilpas johti läpi pelin ja ratkaisi voittonsa kolmannella jaksolla, jonka lopussa ero kasvoi jo 30 pisteeseen.

– Tämä oli meiltä kokonaisvaltaisesti erittäin hyvä peli. Puolustaminen oli taas todella hyvää ja hyökkäys monipuolisempaa, kun kolmosetkin olivat normaalitasolla, summasi Vilppaan valmentaja Sami Toiviainen.

Bryan Griffin teki Vilppaalle 23 pistettä ja Ike Smith Pyrinnölle pisteen enemmän.

Myös Seagulls piti KTP-Basketin altavastaajana. Kotijoukkue kävi kolmannella jaksolla neljän pisteen päässä, mutta jakson lopussa eroa oli 13 pistettä ja päätösjakson puolivälin jälkeen jo ratkaisevasti 18 pistettä.

Lassi Nikkarinen oli Seagullsin tehokkain 16 pisteellä. Urald King keräsi kotkalaisille 20 pistettä.