Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siirin Valtsu oli ylivoimainen Porin raveissa

Lauantai-iltapäivän kolmesta merkkilähdöstä ensimmäisen vei Petri Laineen valmentama ja omistama Siirin Valtsu. Oriin vakiokuski Hannu Torvinen ajoi päättäväisesti ja kiihdytti viisivuotiaalla keulasta tasaisesti tahtia. Kova tempo piti 20 metrin takamatkalta startanneet 6-vuotiaat huippuhevoset loitolla.

Orivedellä talliaan pitävä Laine on tullut viime vuosina tunnetuksi lahjakkaista suomenhevosistaan, joilla menestystä on tullut huimalla tahdilla paitsi ikäluokkalähdöistä myös ykköstasolla Parvelan Retun kanssa.

7-vuotias Parvelan Retu on ansainnut lyhyellä urallaan jo yli 440 000 euroa ja valittiin viime kauden parhaaksi suomenhevoseksi.

Lauantaina uransa 20:nnen startin juossut Siirin Valtsu otti jo 17. voiton ja kuittasi Satakunta Senior -lähdöstä 12 000 arvoisen ykköspalkinnon. Porin lähdön voitto matkasi Laineen talliin jo kolmantena vuonna peräkkäin.

– Tosi hyvin on meillä mennyt täällä. Siirin Valtsun suoritus oli ihan jäätävän hyvä. Hevonen tuli 23-vauhteja lopun ihan istumalla, Laine viittasi kuskin tyyneyteen rattailla.

– Valtsu on ollut tänä talvena meneväinen treeneissä. Täällä ravipaikalla ori on tosi lunki tuolla valjastuskatoksilla eikä paljon jalkaansa nosta, mutta tietää mitä pitää tehdä, kun tullaan radalle. Olen pitänyt Siirin Valtsua lahjakkaampana hevosena kuin Parvelan Retua, ja aika moni on minulle siitä naureskellut, mutta onneksi Valtsu lunastaa näitä puheitani, valmentaja myhäili alkukauden toisen voiton jälkeen.

Avoimen tason lämminveriset kohtasivat perinteisessä Porin Kultaloimi-ajossa. Suosikkina startannut ruotsalaisvieras Selmer I.H. oli suomalaissyntyisen ohjastajansa Samu Sundqvistin suoraviivaisen taktiikan jälkeen suvereeni johtopaikalta. Selmer I.H. lunasti voitollaan myös kutsun kahden viikon kuluttua juostavaan Seinäjoki Race-suurkilpailuun.

Kylmäveristen Kultaloimen kirivoitollaan vienyt Joriini sekä kotiradallaan 75-voiton juossut Sofianna Pee olivat kierroksen isoja yllättäjiä. Täysosumat palkittiin 4 755 eurolla.