Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lentopallon Mestaruusliiga mitätöi yhden tuloksen – ottelun pelaaminen ihmetytti jo maaliskuussa

Maaliskuun 12. päivä pelatun lentopallon miesten Mestaruusliigan TuTo Volley–Perungan Pojat-ottelun tulos 0–3 mitätöidään.

Tiedotteen mukaan TuTo haki Mestaruusliigan pääsarjaryhmältä mitätöintiä Mestaruusliigan kilpailutoimiston luetteloinnin toteutuksen ja valvonnan laiminlyönnin takia. Tämän takia ei voitu yksiselitteisesti osoittaa niitä pelaajia, joiden voitiin edellyttää pelaavan vastaavassa tilanteessa Mestaruusliigassa.

TuTolta oli sivussa suuri joukko pelaajia. Ottelu määrättiin kuitenkin kilpailutoimiston puolesta pelattavaksi, mutta nyt pääsarjaryhmä totesi perusteet tähän vääriksi.

Pelaamisen järkevyys puhutti pelaajien joukossa jo maaliskuussa.

– Meillä oli mukana sairastumisten takia vain kolme pelaajaa kahdestatoista, ja loput olivat kakkossarjan farmijoukkueesta. Jos tilanne ei parane tästä, miten voisi karsintoja pelata, TuTon keskipelaaja Karri Kutinlahti kertoi ottelun jälkeen.

– Vastustajalla oli erikoinen kokoonpano, ja saimme helpolla voiton. Mielestäni ei tässä tilanteessa olisi reilua pelata karsintoja lainkaan, PerPon keskitorjuja Atro Berg komppasi.

Mitätöinnin myötä TuTo nousee PerPon ohi yhdeksänneksi ja pudotti rovaniemeläiset kymmenenneksi, mutta sijoituksien muutoksilla ei ole merkitystä jatko-otteluihin.

Repaleinen TuTo joutui PerPon tavoin karsintoihin, mutta niitä ei lopulta pelattu. Ratkaisuun perua karsinnat vaikutti se, että oululainen Etta suljettiin sarjasta.