Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leijonat kaatoi Tshekin pitkän kaavan kautta

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue haki Ostravan EHT-ottelussa pitkän kaavan kautta voiton Tshekistä. Leijonat ja turnauksen isäntämaa Tshekki etenivät 1–1-tilanteessa jatkoajalle ja edelleen voittolaukauskisaan. Siinä ratkaisu löytyi vasta kahdeksannessa laukojaparissa, kun Sakari Mannisen osuma päätti ottelun Suomen 2–1-voittoon.

Leijonat siirtyi johtoon ajassa 15.20, kun Teemu Hartikainen laukoi kiekon ylivoimalla yläriman kautta verkkoon Mannisen syötöstä. Toisen erän lopulla Tshekin Jiri Cernoch laukoi ylivoimalla tasoituksen. Voittolaukauskisassa suomalaisista onnistuivat Mannisen lisäksi Sami Vatanen ja Oliwer Kaski.

Leijonat pelasi tasapainoisen avauserän, mutta toisessa erässä Kari Jalosen valmentama Tshekki pyöritti peliä pitkiä pätkiä Suomen puolustuspäässä.

Tshekki sai toisessa erässä kiekon kertaalleen Jussi Olkinuoran vartioiman maalin tolppaan, kunnes Cernoch tälläsi tasoituksen Michael Spacekin syötöstä alivoimaneliön keskeltä. Hartikaisen osuma oli syntynyt lähes samoilta askelmerkeiltä kuin Cernochin osuma.

Kolmannessa erässä ei maaleja nähty, ja ratkaisu haettiin voittolaukauskisasta asti. Siinä Tshekki oli ahdingossa, mutta neljäntenä ja viidentenä yrittäjinä olleet Roman Cervenka ja Jiri Smejkal veivät ratkaisun jatkopareihin. Lopulta Mannisen laukaus toi Suomelle voiton.

Olkinuora Leijonien ykkösnimiä

Ottelussa 32 torjuntaa ottanut Olkinuora kuului Leijonien ehdottomiin hahmoihin.

– Oli tiukka peli, vastustaja oli hyvä ja parempi kuin aiemmat. Oli siistiä päästä mittaamaan tasoa, Olkinuora sanoi TV5:n haastattelussa.

Hän joutui huhkimaan ottelussa riittämiin.

– Kyllä siinä kuuma tuli. En ole ollut ihan tyytyväinen viime viikkoihin, tämä oli askel oikeaan suuntaan, hän luonnehti omaa esitystään.

Leijonat kohtaa Tshekin EHT-turnauksessa Itävallan lauantaina ja Ruotsin sunnuntaina. Ottelut ovat samalla valmistautumista 13. toukokuuta alkaviin MM-kisoihin, jotka järjestetään Tampereella ja Helsingissä.