Tapparan Anton Levtchi ja Ilveksen Anni Keisala saivat Kultaiset kypärät

Tampereen ylivalta suomalaisessa jääkiekossa näkyi myös miesten ja naisten liigakausien parhaita pelaajia äänestettäessä.

Liigapelaajat äänestivät joukostaan parhaaksi Suomen mestari Tapparan hyökkääjä Anton Levtchin, joka palkittiin maanantaina Kultaisella kypärällä. Naisten liigapelaajat äänestivät Ilveksen maalivahti Anni Keisalan parhaaksi. Kultainen kypärä jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös naisille.

Levtchi voitti runkosarjan pistepörssin ja sai Pelaajayhdistyksen järjestämässä äänestyksessä 585 pistettä.

– Olihan tuo kausi todella onnistunut, etenkin kun se päättyi mestaruusjuhliin. Se tuntuu todella hienolta, kun muut pelaajat äänestivät parhaaksi, Levtchi tuumi tiedotteessa.

– Sain alle ehjän kesän, joka oli kaikista tärkein asia, jotta tuollainen kausi oli mahdollista pelata. Fysiikka ja luistelu menivät eteenpäin viime kaudesta ja kiinnitin niihin kesällä enemmän huomiota. Taidolla pääsee aina tiettyyn pisteeseen asti, mutta sitten pitää kehittää muita osa-alueita.

Keisala sai naisten liigapelaajien äänestyksessä 187 pistettä ja vain 13 enemmän kuin mestarijoukkue Kiekko-Espoon Elisa Holopainen. Ilves ei yltänyt mitalipeleihin, mutta Keisala pelasi vahvan kauden ja torjui Suomen naisten maajoukkueen MM- ja olympiapronsseille.

– Kausi starttasi minulla jo elokuussa MM-kisoilla, josta oli hyvän tuloksen jälkeen helppo lähteä kohti liigakautta. Ilveksen kanssa kausi oli ylä- ja alamäkeä, kun loukkaantumiset ja sairastumiset varjostivat joukkuetta pitkin kautta, Keisala mainitsi.

– Maajoukkuekausi oli onnistunut, mutta tietenkin se jäi harmittamaan, että Ilveksen kanssa emme päässeet pelaamaan mitaleista.

Värikäs ja mielenkiintoinen kausi

Levtchin jälkeen toiseksi 476 pisteellä sijoittui Mikkelin Jukurien Petrus Palmu. Hän oli runkosarjan pistepörssin kakkonen ja teki Levtchin tavoin 26 maalia. Jukurit ylsi puolivälieriin.

Rauman Lukon puolustaja Vili Saarijärvi keräsi myös komean äänisaaliin ja 460 pistettä. Hän oli kolmas äänestyksessä. Saarijärvi pokkasi Juha Rantasila -palkinnon, jonka saa eniten maaleja tehnyt puolustaja. Hän osui 17 kertaa.

– Kausi oli omalta osalta tosi tasainen. Sain paljon vastuuta ja sen kautta tuli myös tulosta ja onnistumisia. Joukkueena ei päästy sinne missä tavoitteet olivat, mutta kausi oli kaiken kaikkiaan todella värikäs ja mielenkiintoinen, puolivälieriin Lukon kanssa yltänyt Saarijärvi pohdiskeli.

Antti Boman sai parhaalle erotuomarille jaetun Kultaisen pillin viidennen kerran peräkkäin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut