Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karhu Basket nousi huimalla ratkaisulla voiton päähän Korisliigan mestaruudesta

Kauhajoen Karhu Basket nousi voiton päähän miesten Korisliigan mestaruudesta, kun Cameron Jones kiskaisi Salohallissa sekuntia ennen loppua kolmen pisteen heiton huikean kaukaa koriin. Se toi Karhu Basketille 85–82-voiton Salon Vilppaasta ja 3–1-johdon finaalisarjassa. Karhu Basket saa tilaisuuden neljänteen ratkaisevaan voittoon keskiviikkona Kauhajoella.

Karhu Basket aloitti 2 100 katsojan edessä vahvasti ja onnistui ensimmäisellä neljänneksellä lähes kaikessa. Niinpä jakso meni vieraille komeasti 33–18.

Sama tahti jatkui toisella jaksolla, jonka puolivälissä Karhu Basket karkasi jo 24 pisteen johtoon. Tuon jälkeen Vilpas vihdoin piristyi 16–2-kiriin, joka johdatti sen puoliajalle vain kahdeksan pisteen takaa-ajajana.

Vilpas jatkoi pirteästi kolmannella jaksolla ja nousi neljännen jakson alussa johtoon. Kotijohto ei kuitenkaan pitänyt, ja Karhu Basket palasi edelle. Loppu oli etenkin Jonesin näytöstä. Hän teki voittajille 13 viimeistä pistettä.

– Minulla riitti energiaa ja itseluottamusta loppuratkaisussa, vaikka täytyy sanoa, että tämä oli kovin matsi, jonka olen pelannut ulkomailla. Nyt meillä on seuraavassa pelissä ratkaisun paikka kotiyleisön edessä, Jones totesi.

Jones heitti Karhu Basketille 23 pistettä ja Rene Rougeau 16. Vilppaasta Brian Fobbs ja Bryan Griffin päätyivät 17 pisteeseen.

– Toisen jakson lopussa puolustuksemme oli tosi heikkoa ja peli kaikkiaan tahmeaa. Lopussa teimme kuitenkin tarvittavat pisteet emmekä turhautuneet. Otimme kovassa paikassa hyvän voiton, kertasi Karhu Basketin valmentaja Janne Koskimies.

Vilppaan valmentaja Sami Toiviainen aprikoi seuraavan pelin asetelmia.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä luokatonta hyökkäämistä. Toisella puoliskolla peli näytti kääntyvän meille, kunnes Jones-niminen herra nousi esiin. Olemme nyt selkä seinää vasten. Katsotaan, miten joukkue ja valmennus kestää tämän, Toiviainen pohti.