Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Media: Koripallotähti Grinerin pidätystä Venäjällä jatkettiin kuukaudella

Venäjällä huumeiden hallussapidosta epäiltynä pidätetyn yhdysvaltalaisen koripallotähden Brittney Grinerin pidätystä on jatkettu kuukaudella venäläisessä tuomioistuimessa, uutisoi BBC useiden muiden länsimaisten tiedotusvälineiden tavoin.

Maailman parhaisiin naiskoripalloilijoihin lukeutuva Griner pidätettiin 17. helmikuuta Moskovan lentokentällä, kun hänen matkatavaroistaan löytyi kannabisöljyä sisältäviä sähkötupakan patruunoita. Häntä uhkaa jopa kymmenen vuoden vankeustuomio.

Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja oli oikeussalissa käsittelyn aikana ja puhui Grinerin kanssa. Ulkoministeriön edustajan mukaan Griner voi niin hyvin kuin voidaan odottaa erittäin vaikeassa tilanteessa.

Toukokun alussa Yhdysvaltain ulkoministeriö otti asiaan julkisesti kantaa ja kuvaili Grinerin joutuneen väärin perustein vangituksi. Julkinen kannanotto tulkittiin linjaukseksi, että Yhdysvallat pyrkii neuvottelemaan Grinerin vapauttamisesta eikä odota Venäjän tuomioistuinpäätöksiä asiassa.

Venäläinen uutistoimisto Tass uutisoi BBC:n mukaan, että Venäjä pyrkii vaihtamaan Grinerin Yhdysvalloissa laittomasta asekaupasta tuomittuun venäläiseen Viktor Boutiin. Bout sai 25 vuoden vankeustuomion New Yorkissa 2012.

Kaksinkertainen olympiakultamitalisti Griner pelaa naisten WNBA-sarjassa Yhdysvalloissa, mutta talvitaukojen aikana hän on pelannut jo seitsemänä vuonna Venäjän liigassa. WNBA:n tämänvuotinen kausi on jo alkanut. Grineria muistetaan alkavalla kaudella sarjan jokaisessa hallissa siten, että hänen nimikirjaimensa ja pelinumeronsa ovat näkyvillä pelikentän viereisellä alueella.