Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SE-heittäjä Tervo lennätti moukarinsa taas yli 71 metrin: "Tulee helpommin metrejä kuin viime vuonna, kun heitto osuu kohdalleen"

Moukarinheittäjä Krista Tervo rakentaa alkukauden kilpailuissa vielä perustasoa, mutta heitto kulkee mainiosti. Karhulan Katajaisia edustava Tervo avasi sunnuntaina kotimaisen kilpailukautensa lupaavasti, kun hän heitti Kankaanpäässä tuloksen 71,46.

– Harjoituksissa on ollut tosi hyvää tekemistä, mutta myös vaihtelua. Kilpailussa heittäminen oli sellaista kuin harjoituksissakin. Kun heitto osuu kohdalleen, menee todella hyvin. Ja kun ei osu, sitten ei myöskään lennä, Tervo kommentoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Maaliskuussa Tervo heitti Portugalissa naisten Suomen ennätyksen 74,40.

– Viime kesään nähden on tullut selvää kehitystä. Sen tuntee, että tulee helpommin metrejä kuin viime vuonna, kun heitto osuu kohdalleen, Tervo arvioi.

Kankaanpäässä Turun Urheiluliiton Silja Kosonen oli toinen 69,08 kantaneella heitolla ja Varpaisjärven Vireen Kiira Väänänen kolmas heitettyään 65,76.

– Ihmettelin, että sain noinkin huonoilla heitoilla noinkin pitkälle, keväällä SE:n Tervolle menettänyt Kosonen sanoi.

Väänänen odottaa kesää luottavaisena, sillä kauden avaus oli paras pitkään aikaan.