USA:lla vaikea peli ennen Leijonien kohtaamista – Itävalta taipui vasta jatkoajalla

Suomessa pelattavissa jääkiekon MM-kisoissa valmisteltiin kisojen ensimmäistä yllätystä, kun Itävalta johti Yhdysvaltoja vielä reilut 11 minuuttia ennen päätössummeria. Adam Gaudette kuitenkin nosti jenkit tasoihin, ja jatkoajalla Luke Hughes maalasi USA:lle 3–2-voiton. USA kohtaa seuraavassa ottelussaan Suomen maanantaina Tampereella.

Itävalta pääsi turnaukseen Ranskan tavoin mukaan siksi, että Venäjän ja Valko-Venäjän osanotto estettiin Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Avauspelissään lauantaina Itävalta laittoi Ruotsin tiukille häviten vain 1–3, ja USA:ta vastaan se karkasi 2–0-johtoon Benjamin Nissnerin ja Paul Huberin maaleilla sekä maalivahti David Kickertin loistotorjunnoilla.

USA sai kuitenkin tärkeän 1–2-kavennuksen vain 17 sekuntia Huberin maalin jälkeen, kun Kieffer Bellows osui. Gaudetten rannelaukaus ajassa 48.43 toi amerikkalaiset tasoihin, ja vaikka Itävallalla oli vielä paikkansa shokkivoittoon, jatkoajalla Hughes sitten toi suosikille odotetun voiton. Piste kuitenkin karkasi, ja USA lähtee maanantain Leijonat-kohtaamiseen pisteen vastustajaansa perässä.

Helsingin lohkossa pelattiin alkuillasta Ranskan ja Kazakstanin kohtaaminen. Lauantaina Tanskalle peräti 1–9 hävinnyt Kazakstan johti ottelua aina 33. minuutille, mutta Columbuksessa NHL-kiekkoa pelaava Alexandre Texier tasoitti ja Florian Chakiachvili viimeisteli sitten Ranskalle 2–1-johdon 25 sekuntia ennen toisen erän päättymistä. Enempää maaleja ei nähty, ja näin Ranska otti putoamistaiston kannalta erittäin tärkeän voiton.