Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäkihypyn ja yhdistetyn maajoukkueet levenivät – "Uusi aika ja uudet kujeet"

Suomen miesten mäkihyppymaajoukkueeseen nimettiin kuusi ja naisten kolme urheilijaa kaudeksi 2022–23. Mukana ovat odotetusti esimerkiksi Antti Aalto, Niko Kytösaho, Julia Kykkänen ja Eetu Nousiainen.

Hiihtoliiton tiedotteen mukaan mäkihypyn toiminnassa tulee niin miesten kuin naistenkin osalta näkymään entistä vahvemmin harjoittelun ja valmennuksen keskittäminen, mäkihypyn yhtenäinen valmennuslinjaus, laadukas päivittäinen harjoittelu sekä varustekokonaisuuden kehittäminen.

– Vuosi sitten lähdettiin pienellä ja ytimekkäällä ryhmällä, nyt on uusi aika ja uudet kujeet. Lähdetään vähän isommalla joukkueella ja pitkällä tähtäimellä yritetään saada laajuutta urheilijakaartiin, miesten joukkueen valmentaja Janne Väätäinen kertoi.

Hiihtoliitto valitsi varustekokonaisuuden kehitystiimin vetäjäksi Pierre Hartmanin. Väätäisen mukaan Suomi alkaa kuroa kiinni muiden maiden etumatkaa välinepuolella.

– Viime vuosina olemme pukupuolella saaneet paljon hyvää aikaiseksi, mutta se ei enää riitä. On kysymys paljon suuremmasta kokonaisuudesta, johon liittyy esimerkiksi oikeanlaiset sukset ja monot, oikeanlaiset siteiden asetukset sekä se, miten puku rakennetaan siihen yhtälöön.

Yhdistetyn maajoukkueen kärjen muodostavat odotetusti Ilkka Herola ja Eero Hirvonen. Miesten joukkueen koko kasvoi seitsemään. Naisten joukkueessa on neljä urheilijaa.

– Maajoukkue jatkaa pitkälti samalla kokoonpanolla kuin aikaisemmin ja on hienoa, että myös uusia urheilijoita nousee maajoukkueeseen tasaisin väliajoin. Se on tärkeä signaali maajoukkueen takana kasvaville nuorille, valmentaja Antti Kuisma avasi.