Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HJK tokeni kotivoittoon ja karkasi kärkeen – AC Oulu haki pisteet Lahdesta

Helsingin Jalkapalloklubi repäisi kolmen pisteen eron Kuopion Palloseuraan ja vahvisti asemiaan miesten jalkapalloliigan kärkitaistelussa, kun HJK voitti sunnuntaina kotikentällään Valkeakosken Hakan.

Haka jatkaa sarjan keskikastissa, jossa se joutui päästämään ohitseen AC Oulun. Oululaisjoukkue voitti FC Lahden vieraissa ja nousi peräti kolme sijaa viidenneksi. FC Lahti jatkaa yhdeksäntenä.

Kauden ensimmäisessä HJK–Haka-klassikossa, kahden menestyksekkäimmän seuran taistossa, tarjottiin paljon 3 443 katsojalle. Peräti 31 mestaruuden Klubi kiri 4–1-voittoon yhdeksän mestaruuden valkeakoskelaisista, joilla viimeisimmästä helsinkiläisten kaadosta on kulunut jo 14 vuotta.

Kotijoukkueen alun verkkaisuus selittyi alkujuhlallisuudella. Suomi-futiksen suuriin lukeutuva HJK:n kunniajoukkueenjohtaja Markku ”Peltsi” Peltoniemi näet nimettiin Hall of Fameen.

Peltoniemi nousi jo 16-vuotiaana 1964 Klubin edusmiehistön rinkiin. Hän viimeisteli lukiolaisena seuraavalla kaudella maalin eurocup-karsinnassa Manchester Unitedin verkkoon Töölössä.

Peliuransa jälkeen Peltoniemi on nähty peräti vuodesta 1980 lähtien HJK:n joukkueenjohtajana.

– Huikea tyyppi ja huikea ura, Peltoniemeen ensimmäisen kerran HJK:n juniorina 1990-luvulla tutustunut Klubin valmentaja Toni Koskela hehkutti.

Sunnuntaina Hakan alkurynnistyksestä 0–1:een viiden minuutin kohdalla vastasi skottikärki Lee Erwin kauden viidennellä osumallaan. HJK:n kuitti koitti tauon kynnyksellä, kun Miro Tenho tasoitti puskulla.

Toisen jakson kärkeen isännät iskivät boksista vain 70 sekunnin sisään kaksi maalia.

– Ottelu ratkesi tuohon toisen puoliajan mustaan hetkeen, Hakan valmentaja Teemu Tainio myönsi.

– HJK:sta puhuttaessa Peltsi (Peltoniemi) tulee aina mieleen. Mahtava juttu, täysin ansaittu nimitys, Tainio suitsutti.

FC Lahti kyntää kotiyleisön edessä

FC Lahti on pelannut tällä kaudella jalkapalloliigassa viisi kotiottelua. Yhden niistä joukkue joutui kenttäongelmien vuoksi pelaamaan Vaasassa. Yhtä kaikki, lahtelaisten esitykset kotiyleisön edessä ovat sujuneet murheellisesti. FC Lahden pistetili näyttää kotiotteluista vaivaista yhtä, ja maalierokin on tyrmistyttävän heikko 1–11.

Oli lähes pieni ihme, että sunnuntaina paikalle oli saapunut kuitenkin lähes 1 600 katsojaa. Onkin helppo arvata, että toistaiseksi kesän lämpimin päivä Lahdessa oli merkittävin syy sille, että niinkin moni futiksen ystävä hiipi paikalle. Jalkapalloilulliset hienoudet ovat jääneet FC Lahden kotimatseissa vielä toistaiseksi minimiin.

Tällä kertaa oli AC Oulun vuoro kurittaa lahtelaismiehistöä maalein 2–0.

– Totta kai olen huolissani meidän kotipelivireestämme. Ketutuksen määrä on just nyt tajuton. Tällaiset matsit pitää pystyä voittamaan, FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli sanoi.

Joukkueen kapteeni Macoumba Kandji oli samoilla linjoilla.

– Meidän täytyy pystyä parempaan. Tämä ei riitä.

Oululaisten avausmaalin teki vasta 17-vuotias lupaus Otso Liimatta. Se oli hänelle kauden toinen maali.

– Kauden ensimmäinen vierasvoitto saa hymyn huulille, joukkueen päävalmentaja Ricardo Duarte iloitsi.