Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Djokovic aloitti komeasti grand slam -paluunsa, japanilainen Nishioka kaatui suoraan kolmessa erässä

Tenniksen grand slam -kentille palannut Serbian Novak Djokovic vei Ranskan avointen miesten kaksinpelin avausottelussaan voiton Japanin Yoshihito Nishiokasta erin 6–3, 6–1, 6–0.

– Olen yleisesti tyytyväinen. Odotan itseltäni aina parasta, joten voin aina olla parempi, mutta tämä oli erittäin hyvä aloitus turnaukselle, Djokovic sanoi.

Djokovic ei osallistunut kauden ensimmäiseen grand slam -turnaukseen Australiassa. Uutisotsikoihin nousi, kuinka Australiaan pyrkinyt serbialainen karkotettiin lopulta maasta. Viisumikiistan taustalla oli Djokovicin rokottamattomuus koronavirusta vastaan.

– Olen iloinen, että olen päässyt takaisin. Roland Garros on yksi maailman suurimmista turnauksista, ja muistot viime vuodelta ovat vielä tuoreena mielessäni, viime vuoden turnauksen voittanut Djokovic sanoi.

Djokovic pitää maailmanlistan ensimmäistä sijaa. Hänellä on seuraavaksi vastassaan joko Argentiinan Federico Coria tai Slovakian Alex Molcan.

"Wimbledon teki väärän ratkaisun"

Djokovic kertoi aikovansa osallistua kesä-heinäkuussa pelattavaan Wimbledoniin, vaikka arvoturnauksessa ei ole jaossa rankingpisteitä. Miesten ATP- ja naisten WTA-kiertue eivät jaa turnauksesta pisteitä, koska venäläiset ja valkovenäläiset pelaajat eivät saa osallistua kilpailuun Ukrainan sodan takia.

Serbialaistähden mukaan Wimbledon teki "virheen", kun se esti venäläisten ja valkovenäläisten osallistumisen turnaukseen.

– Olen iloinen, että pelaajat löysivät yhteisymmärryksen ATP:n kanssa ja näyttivät grand slam -turnaukselle, että kun virhe tapahtuu, sillä on myös joitain seurauksia, Djokovic sanoi.

– Mielestäni Wimbledon teki väärän ratkaisun. En tue sitä ollenkaan. Kaikki osapuolet häviävät tässä tilanteessa.

Djokovic menettää kesällä 2 000 rankingpistettä, koska hän on Wimbledonin hallitseva mestari. Djokovic menetti saman pistepotin myös alkuvuonna, koska hän oli Australian avointen hallitseva mestari.

Japanin Naomi Osaka kertoi aiemmin maanantaina, ettei hän välttämättä osallistu Wimbledoniin rankingpäätöksen takia.