Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Dallas venytti pudotuspeliratkaisua Golden Statea vastaan – päävalmentajan mukaan Texasin kouluampuminen järkytti vierasjoukkuetta: "Ennen ottelua oli hyvin hiljaista"

Dallas Mavericks avasi voittotilinsä NBA-koripalloliigan lohkofinaalien neljännessä ottelussa Golden State Warriorsia vastaan ja kavensi ottelusarjan tilanteen 1–3:een. Dallas välttyi tylyltä putoamiselta, kun se kukisti Golden Staten kotikentällään 119–109.

Dallasin slovenialaistähti Luka Doncic teki isännille 30 pistettä ja sai kaivattua tukea myös joukkuetovereiltaan, kun viisi muutakin Mavericks-pelaajaa ylsi kaksinumeroisiin pisteisiin. Dallas-puolustus piti Golden Staten pelaajat pihdeissään ja jätti heittäjätähti Stephen Curryn vain 20 pisteeseen.

– Puolustuksemme oli tänään loistavaa. Näin meidän pitääkin pelata, tällä tavalla olemme vaarallinen joukkue, yhden syötön päähän tripla-tuplasta jäänyt Doncic painotti.

Dallasin nousu sarjavoittoon näyttää NBA:n 75-vuotisen historian valossa mahdottomalta. NBA:ssa yksikään joukkue ei ole onnistunut kääntämään 0–3-tappioasemaa pudotuspelisarjan voitoksi.

Warriors-päävalmentaja Steve Kerr antoi Dallasille tunnustusta.

"Joukkue käsitteli järkytystä, vihaa ja surua"

Päävalmentaja Kerr myönsi myös, että Texasin järkyttävä kouluampuminen vaikutti vierasjoukkueeseen. Tiistaina Uvaldessa koulussa tapahtuneessa ampumisessa kuoli ainakin 19 lasta.

Kerr on aikaisemmin puhunut tiukempien aselakien puolesta. Hän piti ottelua edeltäneessä lehdistötilaisuudessa tunteikkaan puheenvuoron samasta asiasta.

– Pukuhuoneessamme oli puhumaton tietoisuus siitä, mitä tänään tapahtui. Ennen ottelua oli hyvin hiljaista. Joukkue käsitteli järkytystä, vihaa ja surua, ja olen varma, että kaikki areenassa tekivät samoin, Kerr sanoi ottelun jälkeen.