Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuuden metrin ylitys jäi Duplantisilta haaveeksi Eugenen Timanttiliigassa – "Olen hieman katkera"

Ruotsin seiväshyppääjätähti Armand Duplantis avasi ulkoratakautensa Timanttiliigan kilpailussa Eugenessa tuloksella 591. Duplantis ja muut seiväshyppääjät päästettiin Oregonissa irti odotettua aikaisemmin, sillä järjestäjät aikaistivat seiväskilpailua vuorokaudella lauantaille luvatun sateen takia.

Yhdysvaltalaissyntyinen Duplantis yritti kilpailussa korkeutta 607, mutta kolme niukkaa epäonnistumista jättivät ruotsalaisen tyytymättömäksi.

– Haluan ylittää kuusi metriä aina, kun aloitan minkä tahansa kilpailun. Voittaminen oli tärkein asia, mutta olen hieman katkera, etten onnistunut 607:ssä, Duplantis totesi.

Hallitseva olympiavoittaja Duplantis voitti aiemmin toukokuussa järjestetyn Dohan Timanttiliiga-kisan, mutta kilpailu järjestettiin kovan tuulen takia sisäkentällä. Ruotsalaisen maailmanennätys on viime maaliskuussa hallissa tehty 620.

Yhdysvaltain Chris Nilsen oli toinen tuloksella 581 ja Norjan Sondre Guttormsen kolmas samalla tuloksella.

Myös muita kenttälajeja siirrettiin

Kisajärjestäjät siirsivät myös naisten korkeushypyn ja kiekonheiton perjantaille. Ukrainalainen Jaroslava Mahutshih voitti korkeuskisan kauden kärkituloksella 200. Kiekonheiton kärkinimi oli yhdysvaltalainen olympiavoittaja Valarie Allman, joka kiskaisi välineen 68,35 metriin.

Naisten ja miesten 5 000 metrillä yritettiin maailmanennätyksiä, mutta Etiopian Ejgayehu Taye ja Ugandan Joshua Cheptegei joutuivat tyytymään kauden kärkituloksiin.

Tayen tulos 14.12,98 jäi reilut kuusi sekuntia Letesenbet Gideyn maailmanennätyksestä. Olympiavoittaja ja ME-mies Cheptegei pysäytti kellon aikaan 12.57,99 jääden yli 22 sekunnin päähän omasta ennätyksestään.

Timanttiliiga-kilpailu jatkuu lauantaina Suomen aikaa kello 23. Kisapaikka Eugene järjestää myös yleisurheilun MM-kilpailut heinäkuussa.