Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katarina Naumanen nousi Olympiakomitean hallitukseen Anni Vuohijoen paikalle

Jalkapalloilija Katarina Naumanen täyttää painonnostaja Anni Vuohijoen jättämän paikan Suomen Olympiakomitean hallituksessa hallituskauden loppuajan. Naumasen valinta hyväksyttiin tiistai-iltana Helsingissä järjestetyssä Olympiakomitean sääntömääräisessä kokouksessa.

Urheilijoiden edustajana toiminut Vuohijoki erosi hallituksesta huhtikuun alussa. Hän kertoi tuolloin, että häneen kohdistuu epäily epäasiallisesta käytöksestä tai seksuaalisesta häirinnästä. Suomen urheilun eettinen keskus Suek tutki asiaa ja päätti tutkinnan toukokuun alussa, koska tapauksessa ei ole asianomistajia. Vuohijokea ei enää epäillä mistään.

Urheilijavaliokunta päätti esittää urheilijaedustajaksi hallitukseen Naumasta, joka edustaa seuratasolla Helsingin Jalkapalloklubia ja on koulutukseltaan ekonomi. Hän on toiminut myös jalkapallon kotimaisessa pelaajayhdistyksessä ja pelannut naisten maajoukkueessa.

Olympiakomitean vuosikokous myönsi Iivo Niskaselle merkittävän tunnustuksen

Kolmissa peräkkäisissä olympialaisissa kultaa hiihtänyt Iivo Niskanen saa Suomen Olympiakomitean Suuren ansiomerkin.

Olympiakomitean nykyisten ansiomerkkisääntöjen mukaan vuosikokous voi hallituksen esityksestä myöntää tunnustuksen henkilölle, joka on saavuttanut olympialaisissa kolme kultamitalia. Vuosikokous siunasi hallituksen esityksen tiistai-iltana Helsingissä järjestetyssä sääntömääräisessä kokouksessa, joka oli avoin tiedotusvälineille.

Niskanen voitti Sami Jauhojärven kanssa pariviestin olympiakultaa Sotshissa 2014, 50 kilometrin kullan Pyeongchangissa 2018 ja 15 kilometrin kullan Pekingissä 2022. Niskanen on saavuttanut kaikki kultamitalinsa perinteisellä hiihtotavalla.

Niskanen on saavuttanut urallaan kaikkiaan viisi olympiamitalia ja kolme MM-mitalia.